Agenda Constructiilor
Sambata, 24 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Cad-Plan promoveaza software pentru proiectarea fatadelor cortina
Cad-Plan promoveaza software pentru proiectarea fatadelor cortina
Digitalizarea in Constructii & Industrie 03 Nov 2008 11:09

Mircea Constantin (52 de ani)
Functia/firma: reprezentant pentru Romania al firmei Cad-Plan;
Studii: Liceul Mecanic din Timisoara; Colegiul Mecanic din Vocklabruck - Austria (subinginer mecanic);
Experienta profesionala: 18 ani in domeniu;
Hobby: calatorii, filme.
Compania Interio, din Timisoara, este subsidiara din Romania a holdingului Cad-Plan, cu sediul central in Offenbach (Germania). Concernul are reprezentate si dealeri in 16 state europene, precum si in Asia, respectiv America de Nord, fiind specializat in promovarea de solutii software/hardware, destinate configurarii de pereti cortina si executiei de constructii metalice. Infiintata in anul 1990, societatea are in prezent, numai la filiala centrala, un numar de peste 30 de angajati.

- Cum raspundeti cererilor efectuate de partenerii din Romania?
- Solicitarile colaboratorilor autohtoni sunt onorate de birourile de proiectare Constantin (din Linz – Austria) si Interio (din Timisoara). Prin intermediul acestora, se asigura si suport tehnic, in vederea utilizarii aplicatiilor promovate, precum si alte servicii auxiliare, precum cele de consultanta sau training. Numarul de firme din Romania care au achizitionat licente atinge nivelul de 15, printre parteneri aflandu-se si Melcret-AT, Alumil, Aludesign, Alpro.

- Prin ce se caracterizeaza software-ul propriu?
- Dintre cele mai importante programe pe care le punem la dispozitia celor interesati putem mentiona Athena, SJ Mepla (destinat dimensionarii/calcularii tensiunilor exercitate de sistemele Spider), respectiv Flixo (in vederea stabilirii transmitantei termice). Solutiile de tip CAD (proiectare asistata de computer) asigura solutii integrate pentru industria de fatade cortina, oferind o gama complexa de aplicatii. Cel mai important (cu o pondere de 75% in vanzari) este Athena, realizat in colaborare Tauber - Birou pentru Tehnologia Fatadelor, din Germania. De la inceputul activitatii pana in prezent, licentele de instalare a acestui software - la companii din 29 de tari - au depasit numarul de 7.000, programul fiind functional de aproximativ 16 ani, in cadrul unor societati internationale, cum ar fi: Dobler Metallbau (München), Seele Glasbau (Gersthofen) si GIG Fassadenbau (Austria). Configuratorul de produse simuleaza constructia de elemente tridimensionale (fatade, luminatoare si sere), respectiv in 2D (ferestre/usi), incluzand, totodata, alte doua module speciale: unul destinat optimizarii prelucrarii tablei, celalalt fiind folosit pentru generarea imbinarilor filetate. Alte intrebuintari vizeaza redarea de sectiuni, realizarea de racordari la sisteme ERP/PPS, variante de constructii, miscari simulate etc. Athena poate fi rulat si impreuna cu alte programe aditionale, in vederea accelerarii procesului de proiectare. Din punctul nostru de vedere, principalele avantaje constau in accelerarea substantiala a activitatii de proiectare (cu pana la 80%) si in utilizarea unui software aflat intr-un proces continuu de actualizare (conform noilor cerinte ale pietei).

- Care este situatia segmentului specific de activitate?
- In Romania, segmentul de activitate de profil si societatile specializate in executia de fatade din metal si sticla se aliniaza cerintelor impuse de Uniunea Europeana, tendintele fiind unele de dezvoltare reala si rapida. Una dintre dificultatile cu care ne-am confruntat inca de la debutul activitatii a constat in faptul ca multe firme din bransa nu au fost dispuse sa aloce fonduri pentru achizitia de software. Un obiectiv deosebit a constat in popularizarea aplicatiei in cadrul institutiilor de invatamant universitar din strainatate, ceea ce ne-a si reusit. Pentru etapa urmatoare, dorim sa aplicam aceeasi strategie si in Romania. Traseul activitatii noastre a fost unul deosebit, in conditiile in care rezultatele financiare inregistrate la nivel de grup s-au situat - in 2007 - la circa 5,5 milioane de euro, pentru 2008 fiind estimata o crestere cu aproximativ 7% a acestora. Obiectivul este tangibil mai ales pentru ca, in primul semestru al anului in curs, am inregistrat deja vanzari de 3,2 milioane de euro. Obtinerea acestor rezultate pozitive ne-a permis sa desfasuram investitii importante in 2007 si sa punem bazele unor noi colaborari internationale in alte 6 tari de pe toate continentele.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKelmas_1octVideoConfAC-iulCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
hilti
CELCO 2020
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere