Agenda Constructiilor
Miercuri, 23 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Dirigentie de santier - CTDS: Se construieste tot mai bine, pe o piata inca destul de dificila
CTDS: Se construieste tot mai bine, pe o piata inca destul de dificila
Dirigentie de santier Publicat de Elena Icleanu 13 Sep 2019 06:49
Exista un efort comun al dirigintilor de santier si al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) pentru a se realiza constructii de calitate in Romania. Sistemul se imbunatateste in fiecare zi, apar noi specialisti motivati si o responsabilitate profesionala din ce in ce mai ridicata. In opinia lui Cezar Petre, presedintele Consiliului Tehnic al Dirigintilor de Santier (CTDS), se construieste, cu siguranta, mai bine decat in anii precedenti si se va construi tot mai bine, intr-un sector dificil, in care mai sunt multe de facut, dar care se inscrie pe un trend puternic ascendent. In acest context, principalul risc este dat, momentan, de nivelul scazut al investitiilor publice. Conform specialistului, faptul ca autoritatile locale au fost lasate sa stabileasca nivelul public local de salarizare a facut ca sumele alocate investitiilor sa dispara. Alte riscuri majore sunt legate de neaccesarea fondurilor europene, de neinceperea investitiilor in noi tronsoane de autostrazi si, in cazul mediului privat, de intreruperea finantarilor pentru achizitia de locuinte sau nefinantarea programului Prima Casa, precum si de cresterea nejustificabila a pretului terenurilor, necorelata cu lipsa infrastructurii.
Interviu cu Cezar Petre (40 de ani), presedintele Consiliului Tehnic al Dirigintilor de Santier (CTDS), si specialist cu o experienta profesionala de 7 ani in domeniul dirigentiei de santier si de 16 ani in constructii.
 
- Cum credeti ca se va dezvolta piata constructiilor pe termen scurt si mediu?
- Sunt doua componente de luat in considerare: investitiile publice si private. In ceea ce priveste investitiile publice, exista o constanta data de alocarile bugetare si nu se intrevad modificari majore fata de alti ani. Ca de obicei, cea de a doua parte a anului este mai incarcata, deoarece alocarile bugetare sunt deja realizate. Stim cu totii ca pornirea in anul 2019 a fost dificila, cu bugete votate cu intarziere.
Exista un dezastru in ceea ce priveste marile investitii publice, cum ar fi construirea de autostrazi. Cu greu reusim sa...

Continutul stirii este acesibil numai abonatilor Agenda Constructiilor & Fereastra
 
Licente bimACADghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere