Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - AHK organizeaza prima conferinta hibrid din Romania, dedicata dezvoltarii oraselor
AHK organizeaza prima conferinta hibrid din Romania, dedicata dezvoltarii oraselor
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 01 Sep 2020 05:59
Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) organizeaza astazi, 1 septembrie 2020, live din studioul Hotspot Workhub, cea de-a opta editie a conferintei "Cities of Tomorrow", incepand cu ora 10:00.
Evenimentul din acest an are ca tema centrala migratia si cirulatia oamenilor atat interna, cat si internationala, un subiect de actualitate in Romania, unde efectele emigrarii masive din ultimele trei decenii sunt din ce in ce mai vizibile la nivel economic, urbanistic si social.
"Cities of Tomorrow" este o conferinta publica de sensibilizare privind dezvoltarea durabila, reconversia si revitalizarea regiunilor si oraselor Romaniei, sarcinile si rolurile actorilor din mediul politic, de afaceri si din cadrul societatii civile, dezvoltarea infrastructurii urbane si rurale, managementul oraselor (utilitati publice, managementul traficului, cladiri eficiente energetic), integrarea zonelor centrale si istorice ale orasului, dar si a periferiilor si nu numai.
La editia de anul acesta sunt asteptati peste de 360 de participanti, provenind atat din mediul public cat si cel privat.
Invitat de onoare al acestei editii si keynote speaker este Ullrich Sierau, primarul orasului Dortmund. Dupa alegerea sa in 2009, primarul Sierau a pus accentul pe implementarea proiectelor de dezvoltare urbana durabila. Drept urmare, Dortmund a primit titlul de cel mai sustenabil oras al Germaniei in 2014 si premiul German Urban Planning Award in 2018.
Panelul central dedicat dialogului intre orase magnet si orase in contractie va fi onorat de prezenta primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Alaturi de primarul Sierau, de specialisti in dezvoltare urbana precum domnul Marcel Ionescu-Heroiu, Expert Senior Dezvoltare Urbana la Banca Mondiala si doamna arh. Ilinca Paun-Constantinescu, cadru didactic la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti, moderatorul acestui panel arh. Serban Tiganas, Secretar General al Uniunii Internationale a Arhitectilor, va incerca timp de o ora si jumatate sa ofere raspunsurile la multe din necunoscutele acestei teme, atat din perspectiva practica cat si teoretica.
Mesele rotunde tematice s-au desfasurat online in trei zile consecutive (25, 26 si 27 august). Concluziile si insight-urile valoroase rezultate in urma celor noua mese rotunde vor reprezenta fundamentul pentru actiuni viitoare si vor fi prezentate succint de moderatorii acestora in cadrul evenimentului.
Solutiile cele mai bune vor fi jurizate de catre participanti, in timp real, pe platforma eventlink360, masa castigatoare fiind premiata pentru reusita.
Cu ajutorul unui juriu format din personalitati cu experienta vasta, s-au stabilit cei 9 finalisti ai concursului de proiecte, ce se vor prezenta in cadrul sesiunii de pitching la Cities of Tomorrow.
Conferinta va fi difuzata partial live pe pagina de facebook a AHK Romania https://www.facebook.com/ahkromaniaofficial/
Pentru mai multe detalii si agenda evenimentului „Cities of Tomorrow”, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
CDS
ness project
viarom
rigips
leviatan
konsent
BogArt
siniat
noark
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
Acvatot 2019
quadratum
MAKITA
strabag nivel 1
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
concelex
SIGM
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander