Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - BAU: "Viitorul constructiilor", un slogan ilustrativ pentru targul de la München
BAU: "Viitorul constructiilor", un slogan ilustrativ pentru targul de la München
Expozitii & Conferinte Publicat de Ovidiu Stefanescu 31 Oct 2014 15:05
Centrul de conferinte din cadrul complexului expozitional München Messe a gazduit, la jumatatea lunii octombrie a.c., traditionala reuniune a celor mai importante companii participante la viitoarea editie a targului de arhitectura si materiale de constructii, care se va derula in intervalul 19 - 24 ianuarie 2015. Constituindu-se in cea mai importanta manifestare internationala de profil, expozitia din capitala bavareza reprezinta, mai mult decat orice, o uriasa platforma de comunicare, asigurand companiilor prezente si vizitatorilor profesionisti posibilitatea unui contact nemijlocit, informarea comprehensibila cu privire la noile tehnologii disponibile pe piata, stabilirea unor parteneriate profitabile de afaceri etc. Datele disponibile indica faptul ca, la editia anterioara, desfasurata in 2013, peste 70% dintre expertii prezenti au declarat ca si-au atins in totalitate obiectivele stabilite pentru acest eveniment.
 
Urbanizare intensiva, eficienta energetica si armonizare a relatiilor dintre cladiri si utilizatori
Dovada importantei evenimentului este data inclusiv de numarul masiv al persoanelor care au trecut pragul expozitiei si care s-a ridicat la 240.000 de specialisti. Dr. Reinhard Pfeiffer, director executiv adjunct al Messe München International a afirmat ca "suprafata totala acoperita a complexului insumeaza 180.000 mp si va fi pusa in intregime la dispozitia companiilor participante la targul Bau 2015. Pentru anul viitor avem stabilite contracte ferme cu aproximativ 2.000 de societati, care vin din 40 de state de pe intregul mapamond, iar estimarile curente indica faptul ca mai mult de 30% dintre participanti vor fi firme din afara granitelor Germaniei. In ceea ce priveste audienta, speram ca numarul vizitatorilor sa depaseasca pragul de 230.000 de persoane". Tematica targului este deosebit de cuprinzatoare si a fost stabilita de organizatori in colaborare cu oficialii companiilor care vor fi prezente la eveniment, pentru a se asigura o integrare completa a acestuia. Astfel, in 2015, principalele subiecte abordate se vor referi la urbanizarea inteligenta, constructia interfetelor dintre cladiri si utilizatori, respectiv eficienta utilizarii energiei si resurselor. In ceea ce priveste prima tema mentionata anterior, aceasta a fost aleasa avand in vedere datele statistice care indica faptul ca in 2025 aproximativ doua treimi din populatia globului pamantesc va trai in orase. De aceea, planificarea, constructia si managementul structurilor edilitare din categoria respectiva va deveni o adevarata provocare pentru proiectanti, arhitecti si specialistii care dezvolta tehnologii, deopotriva. Interesul pentru armonizarea functiunilor constructiilor cu necesitatile reale ale utilizatorilor este, la randul sau, justificat de faptul ca, de exemplu, la nivel european aproximativ majoritatea cetatenilor isi petrec 80% din timp in interiorul cladirilor, iar atentia trebuie indreptata in directia asigurarii unui confort optim, prin implementarea unor solutii inovatoare de ventilatie, integrarea tuturor functiilor cladirii intr-un sistem coerent de management etc. In fine, subiectul eficientizarii energetice a devenit deja clasic, insa acesta nu s-a epuizat in directia sustenabilitatii, ce presupune, printre altele, utilizarea unor sisteme moderne de reciclare si instalarea de solutii software specializate pentru planificarea consumului. Totodata, dezvoltarea elementelor integrate in fatade avand rol de captare a energiei regenerabile reprezinta o directie logica de progres, care va fi intens analizata si exploatata pe parcursul manifestarii expozitionale.  
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
rigips
Ubitech
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
noark
leviatan
concelex
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CDS
FRONTALE
quadratum

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander