Agenda Constructiilor
Marti, 31 Ianuarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - Cseke Attila la INNOCONSTRUCT: Am introdus avizul unic pe piata de constructii
Cseke Attila la INNOCONSTRUCT: Am introdus avizul unic pe piata de constructii
Expozitii & Conferinte Publicat de Stelian DINCA 12 Mai 2022 12:37
”Ministerul Dezvoltarii, pentru prima data in zeci de ani, a elaborat o legislatie moderna si fara birocratie inutila in domeniul constructiilor. Ministerul asigura si reglementarile necesare pentru continuarea si finalizarea investitiilor publice”, a afirmat Cseke Attila, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, care a participat, astazi, la cea de-a doua editie a Conferintei internationale INNOCONSTRUCT.
Regimul constructiilor si reglementarile pentru planificarea oraselor si a localitatilor erau vechi de 30 de ani si ingreunau procesul de dezvoltare. Ministerul Dezvoltarii a elaborat un singur cod legislativ pentru constructii, urbanism si amenajarea teritoriului, care va inlocui cele 10 legi in vigoare, a explicat, la eveniment, Cseke Attila.
Baza legislativa care guverneaza amenajarea teritoriului, urbanismul si constructiile reprezinta o prioritate pentru minister, in vederea eficientizarii demersurilor pentru aprobarea documentatiilor de urbanism, autorizarea lucrarilor in constructii si digitalizarea proceselor de avizare si autorizare, a spus ministrul.
”Prin Codul Amenajarii Teritoriului, Urbanismului si Constructiilor, se introduce avizul unic, prin care ajutam beneficiarii sa depuna intr-un singur loc documentatiile pentru avize, desfiintand, in acest fel, multitudinea de avize care expirau in timp ce erau emise celelalte si simplificand considerabil procesul de avizare”, a mai spus ministrul dezvoltarii.
Ministrul a anuntat: Romania a fost printre primele tari din Europa care a propus o solutie pentru cresterea materialelor de constructii in functie de statisticile oficiale ale Institutului National de Statistica.
Totodata, Ministerul Dezvoltarii a propus si o solutie, adoptata de Guvern, care permite ajustarea valorilor din contractele de investitii publice: ”Astfel, cu un buget de 1,77 miliarde de lei, asiguram continuarea investitiilor si evitam cresterea ratei somajului”, a subliniat ministrul Cseke Attila.
Lucrarile publice finantate din fonduri europene sunt, de asemenea, vizate de masurile adoptate de catre Guvern prin OUG nr. 64/2022 in acest sens, a conchis ministrul.
“Guvernul a adoptat trei reglementari normative pentru a asigura continuarea investitiilor prin ajustarea contractelor publice. Sectorul constructiilor este extrem de important pentru dezvoltarea comunitatilor locale si a Romaniei si il tratam ca atare”, a aratat ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
MESENBURGVideoConfAC-iulALLBIMman and machineTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A apărut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CELCO 2020
FRONTALE
hilti
Acvatot 2019
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
rigips
leviatan
BALTIC
viarom
BMI_Icopal
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Ubitech
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023