Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - EURO-CONSTRUCTII: Impactul noului Cod Fiscal, dezbatut la eveniment
EURO-CONSTRUCTII: Impactul noului Cod Fiscal, dezbatut la eveniment
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 28 Apr 2015 18:39
Cu prilejul Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii 2015 (aflate la editia a patra), ale carei lucrari se vor desfasura in paralel cu ale Conferintei Internationale despre Sisteme de Tamplarie si Fatade Cortina EURO-Fereastra – editia a saptea, auditoriul – reunit in sala Atlas a Radisson Blu Hotel, din Bucuresti – va avea prilejul sa dezbata, in mod interactiv, impactul aplicarii noilor prevederi din proiectul Codului Fiscal asupra mediului de afaceri, in general si pietei de constructii, respectiv domeniilor conexe, in special. Astfel, in cadrul celei de-a doua parti a sesiunii plenare, Gabriel Biris, partener fondator al Biris Goran SPARL, va sustine tema intitulata „Modificari de interes in noul Cod Fiscal”.
Subiectul – sustinut de un specialist cu peste 19 ani de expertiza in domeniul legislatiei fiscale – are o stricta actualitate, mai ales ca proiectul Codului Fiscal, elaborat de Guvern in colaborare cu diverse institutii specializate din categoria ONG, firme de consultanta si altele, se afla actualmente in dezbatere la Parlament si, dupa ce la data de 27 aprilie a.c. a fost adoptat de Senat, va fi transmis spre ratificare Camerei Deputatilor, care este forul decizional in acest sens.
Proiectul noului Cod Fiscal a fost prezentat amanuntit de oficialii Executivului, insa, in calitate de prima camera sesizata, Senatul l-a adoptat (cu 90 de voturi pentru, 36 impotriva si patru abtineri) intr-o forma amendata (modificata), la propunerea Comisiei pentru Buget-Finante si a senatorilor Serban Nicolae si Constantin Popa. Dintre modificarile aduse de legiuitor, se distinge faptul ca nivelul redus al TVA, de 9% pentru alimente, se va aplica si serviciilor de restaurant si de catering. In alta ordine de idei, prezent la dezbaterea parlamentara, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a explicat ca, prin noul Cod Fiscal, nu mai poate fi perpetuata situatia ca "valoarea de impozitare pe care o plateste orice cetatean la o tranzactie imobiliara sa fie plafonata la o valoare minima printr-o grila orientativa facuta de o entitate privata, asa cum este Uniunea Notarilor Publici”. De aceea, senatorii au adoptat amendamentul propus de Serban Nicolae, prin care valoarea limita de impozitare la tranzactiile imobiliare se va stabili prin ordin al ministrului Finantelor Publice, actualizat anual.
Un alt amendament propus de Comisia pentru Buget-Finante si adoptat de plenul Senatului se refera la scutirea de impozit a profitului reinvestit, prevazuta pentru echipamente tehnologice — masini, utilaje si instalatii de lucru. Astfel, articolul respectiv a fost completat cu "echipamente periferice, calculatoare si programe informatice", ceea ce va impulsiona procesul de modernizare a agentilor economici, in sensul stimularii achizitiilor de mijloace IT.
De exemplu, masura are un impact pozitiv pentru segmentul de piata al software-ului destinat gestiunii activitatii de productie a tamplariei termoizolante, scutirea de impozit a profitului reinvestit in acest sens urmand sa devina o optiune ce poate fi luata in considerare de fabricantii de ferestre – si nu numai. Toate aceste aspecte, precum si altele, de stricta actualitate si care constituie noutati absolute, se vor discuta cu prilejul derularii lucrarilor EURO-Constructii si EURO-Fereastra 2015. Pentru informatii suplimentare si inscrieri, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CDS
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
rigips
quadratum
concelex
viarom
theda mar
MAKITA
Acvatot 2019
strabag nivel 1
noark

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander