Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - LafargeHolcim Awards: Mai sunt 6 zile pentru inscrierea in competitia internationala
LafargeHolcim Awards: Mai sunt 6 zile pentru inscrierea in competitia internationala
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 19 Feb 2020 10:06
Au mai ramas numai 6 zile in pentru inscrierea de proiecte in competitia internationala LafargeHolcim Awards, proiectele putand fi trimise pana la 25 februarie 2020.
La eveniment pot fi inscrise atat proiecte realizate de profesionisti, cat si idei curajoase ale generatiei urmatoare, care sa imbine solutii de constructii sustenabile cu excelenta arhitecturala. Se vor acorda premii cu o valoare totala de doua milioane de dolari.
 
Organizare si jurizare
Organizata de Fundatia LafargeHolcim, LafargeHolcim Awards este cea mai importanta competitie mondiala din domeniul proiectarii durabile si are loc simultan in cinci regiuni geografice, fiecare dintre acestea cu juriul sau de specialisti independenti renumiti. Juriile regionale sunt conduse de Jeannette Kuo de la Karamuk Kuo Architects din Elvetia (pentru Europa), Reed Kroloff de la Illinois Institute of Technology din SUA (pentru America de Nord), Loreta Castro Reguera de la Taller Capital din Mexic (pentru America Latina), Mariam Kamara de la atelier masōmi din Niger (pentru Africa Centrala si de Est) si Nirmal Kishnani de la Universitatea Nationala din Singapore (pentru regiunea Asia Pacific).
 
Premii pentru profesionisti si pentru “Next Generation”
Principala categorie a competitiei este deschisa arhitectilor, specialisti in urbanism, inginerilor, proprietarilor de proiecte, constructorilor si firmelor de constructii care prezinta solutii sustenabile in proiecte de constructii si cladiri contemporane. Proiectele trebuie sa fie intr-o etapa avansata de design, sa aiba o probabilitate ridicata de executie, iar constructia sa nu fi inceput inainte de 1 ianuarie 2019.
In plus, studentii si tinerii profesionisti (cu varsta de pana in 30 de ani) pot trimite concepte si idei vizionare pentru a fi incadrate in categoria Next Generation a competitiei. Lucrarile pot fi intr-un stadiu incipient al proiectarii, fiind acceptate si lucrari de cercetare si de studio.
 
Criterii de evaluare
Inscrierile sunt evaluate in functie de cinci „probleme tinta” ale constructiilor durabile, care urmaresc clarificarea principiilor sustinerii habitatului uman pentru generatiile viitoare. Acestea acopera inovatia si transferabilitatea; standarde etice si incluziune sociala; resurse si performanta de mediu; viabilitatea si compatibilitatea economica; precum si impactul contextual si estetic.
 
Castigatorii vor participa la premiile globale LafargeHolcim 2021
Castigatorii vor fi anuntati in a doua jumatate a anului 2020 la ceremoniile de premiere sustinute pentru fiecare regiune. Acestia vor concura ulterior pentru premiile globale LafargeHolcim din 2021, urmand a fi evaluati de catre un juriu global condus de Hashim Sarkis de la Massachusetts Institute of Technology, SUA, si curatorul Bienalei de Arhitectura din Venetia din acest an.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
theda mar
strabag nivel 1
quadratum
leviatan
MAKITA
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
siniat
konsent
concelex
ness project
CDS
viarom
rigips
BogArt
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander