Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - NZEB Expo Bucuresti: Peste 15.000 vizitatori si 150 de companii expozante
NZEB Expo Bucuresti: Peste 15.000 vizitatori si 150 de companii expozante
Expozitii & Conferinte Publicat de Stelian DINCA 20 Iun 2024 13:21
Prima editie a nZEB Expo, cel mai mare eveniment local dedicat constructiilor eficiente energetic, a avut loc in Bucuresti si a reunit peste 15.000 de vizitatori si 150 de companii expozante. Evenimentul s-a desfasurat intre 14-16 iunie la Romexpo, Pavilion B2, si a oferit un cadru de discutii, prezentari si demonstratii pentru profesionistii si entuziastii din domeniul constructiilor sustenabile.
Misiunea conceptului nZEB Expo este de a transforma fundamental piata locala a constructiilor, promovand standardul nZEB si standardul de casa pasiva, respectiv imbunatatirea standardelor de locuire. Astfel, seria de evenimente nZEB Expo isi propune sa ofere spatiul si contextul necesar pentru facilitarea schimbului de informatii, de know-how si sa ofere participantilor acces la cele mai noi produse si solutii din domeniu.
„Prima editie nZEB Expo Bucuresti a fost un real succes, aratand interesul crescut pentru constructiile eficiente energetic si nevoia de solutii inovatoare. Ne bucuram ca am reusit sa construim un concept dedicat tuturor celor implicati in acest domeniu si sa contribuim, pas cu pas, la accelerarea adoptiei de locuinte tot mai calitative. Cu efervescenta de acum ne pregatim deja pentru cea de-a doua editie, pe care o vom desfasura in toamna, la Cluj Napoca, si suntem increzatori ca va fi cel putin la fel de bine primita”, a declarat Marius Soflete, inginer proiectant de case pasive si co-organizator nZEB Expo.
Pe cele trei scene dedicate, nZEB Expo Bucuresti a reunit peste 50 de speakeri si a acoperit diverse teme de interes din domeniu, de la legislatia si finantarea constructiilor nZEB, la proiectarea caselor pasive si declaratii de la beneficiari. Un moment special a fost conferinta „Orasul Inteligent”, sustinuta de Carlos Moreno, urbanist de renume international si initiator al conceptului „15 minute city”. Totodata, participantii au avut ocazia de a explora solutiile si produsele a peste 150 de expozanti si de a discuta cu reprezentantii acestora. Inovatiile aduse de acestia au acoperit toate segmentele necesare unei constructii sustenabile, inclusiv pompe de caldura, sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, tamplarii performante, sisteme de case prefabricate, izolatie si hidroizolatie, panouri fotovoltaice, solutii pentru acoperisuri etc..
Printre atractiile principale ale acestei editii s-au regasit si cea mai mare imprimanta 3D din Romania - Wasp The Crane, care a demonstrat in timp real imprimarea unei structuri de casa sau solutiile inovatoare de digitalizare a constructiilor de la Leviatan Design, ce au oferit vizitatorilor experiente de realitate virtuala si augmentata. Totodata, evenimentul a gazduit si 27 de workshop-uri practice, de la montajul corect al ferestrelor, teste de etanseitate, demonstratii de scule electrice profesionale, dulgherie, pana la montaj de acoperisuri sau realizare hidroizolatie.
Cea de-a doua editie a nZEB Expo va avea loc la Cluj Napoca, intre 1-3 noiembrie 2024, continuand sa promoveze constructiile eficiente energetic si sa sprijine tranzitia catre standardele nZEB si casele pasive.
nZEB Expo este un parteneriat intre Soflete.ro, The Concept Real Estate Advisers si Mihai Cima, co-fondator Universum Events. Soflete.ro - primul si cel mai relevant creator de continut dedicat constructiilor din Romania, cu o comunitate de 150.000 de urmaritori pe canalele online de comunicare si unul dintre principalii promotori ai constructiilor nZEB si in standard de casa pasiva din tara noastra. The Concept Real Estate Advisers - companie specializata in domeniul vanzarilor si marketingului dedicat constructiilor si dezvoltarilor imobiliare, care va aduce, atat la Bucuresti cat si la Cluj, marii dezvoltatori si jucatori din piata constructiilor. Mihai Cima, co-fondator Universum Events - organizatorul unor evenimente de top in industrie (precum Imobiliarium, GoTech World sau Bucharest Technology Week, care aduna anual zeci de mii de participanti) va coordona organizarea ambelor editii nZEB Expo de anul acesta.
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
siniat
noark
theda mar
SIGM
Acvatot 2019
viarom
konsent
SSAB
MAKITA
concelex
quadratum
strabag nivel 1
CDS
leviatan
EDIT-Structural
Arduro
ness project
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander