Agenda Constructiilor
Joi, 01 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - OAR: Expozitia-concurs BATRA 2017 isi deschide portile in octombrie
OAR: Expozitia-concurs BATRA 2017 isi deschide portile in octombrie
Expozitii & Conferinte Publicat de Cosmin Dincu 19 Sep 2017 09:25
Aflata la cea de-a treia editie, Bienala de Arhitectura Transilvania BATRA 2017, ce reprezinta o expozitie-concurs, cu activitati pentru specialisti - si nu numai, va avea loc in Piata Unirii din Cluj-Napoca, in perioada 7 - 15 octombrie a.c. Organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) - Filiala Transilvania, ce reuneste peste 650 de arhitecti-membri din judetele Cluj, Bistrita-Nasaud si Salaj, evenimentul (aflat sub egida co-organizatorica a OAR Nord-Vest, OAR Bihor, OAR Satu Mare si OAR Alba) are un impact deosebit in randul opiniei publice, fiind conceput ca un sir de evenimente menite sa aduca arhitectura in atentia cetatenilor, sa promoveze excelenta profesionala si sa formeze publicul in spiritul valorilor arhitecturale.
„Printr-o serie de expozitii, conferinte, ateliere de lucru (workshop) si diverse alte evenimente conexe, parte a temei din acest an a BATRA - si anume «(In)Semn», dorim sa constientizam importanta arhitecturii, la nivelul opiniei publice - si nu numai. Noi toti insemnam oameni, familii si comunitati, locuri si peisaje, conturam perspective, definim spatii. Gestul arhitectural al fiecaruia dintre noi nu insemneaza doar in numele nostru, ci si in numele intregii comunitati. Imaginea mediului construit este percepută, apreciată sau criticată ca un rezultat al muncii noastre de breaslă. Ne dorim constientizarea fortei de schimbare, a responsabilitatii pe care arhitectul si-o asumă atunci cand propune un proiect. Nu insemnam doar formal, nu suntem o obligatie intr-un lung proces birocratic, deoarece arhitectura este o necesitate”, a declarat arh. Daniela Maier, presedintele BATRA si vicepresedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, Filiala Transilvania.
Evenimentele dedicate comunitatii arhitectilor, dublate de cele pentru public
Timp de opt zile, intr-un cadru special amenajat in Piata Unirii din Cluj-Napoca, vor putea fi vizionate diverse exponate cu valoare arhitecturala, vernisajul oficial fiind programat inca din ziua deschiderii evenimentului, sambata, 7 octombrie 2017, de la ora 17.00. Fiind vorba si despre un concurs, cele mai bune lucrari prezentate de arhitecti vor primi distinctii in cadrul galei premiilor BATRA, care se va desfasura sambata, 14 octombrie a.c., de la ora 18.00, la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca. Tot in cadrul Bienalei Transilvania vor fi expuse lucrarile premiate anul trecut la bienalele altor filiale OAR din intreaga tara. Juriul concursului BATRA este format din specialisti cu o reputatie internationala din Italia, Portugalia, Bulgaria si Romania: Francesco Fresa, Pedro Ravara, Borislav Ignatov, Georgeta Gabrea, Constantin Gorgea si Oana Simionescu.
In cadrul BATRA 2017, evenimentele dedicate comunitatii arhitectilor vor fi insotite de cele pentru marele public. Astfel, in perioada 10-12 octombrie, la Muzeul de Arta, intre orele 11.00 si 15.00, arhitectii stagiari se vor intalni cu persoanele interesate sa primeasca sfaturi creative si practice in domeniul amenajarilor interioare. Inscrierile se fac in prealabil, incepand cu 1 octombrie a.c., printr-un formular disponibil pe portalul evenimentului, consultanta oferita urmand a fi personalizata, cei interesati sunt invitati sa se inscrie in prealabil, printr-un formular disponibil incepand cu 1 octombrie 2017. In cadrul saptamanii dedicate excelentei in arhitectura, vor avea loc si alte evenimente destinate publicului, cum ar fi conferinta membrilor juriului, tururi ghidate de prezentare a orasului, turul dedicat arhitectilor care au primit Opera Omnia la ultimele editii ale bienalei, precum si workshop-uri coordonate de arhitecti cu reputatie internationala.
Dupa Cluj-Napoca, expozitia BATRA 2017 va fi prezenta, cu sprijinul co-organizatorilor, in alte sase municipii-resedinta de judet din Transilvania, respectiv: Bistrita, Zalau, Oradea, Baia Mare, Alba Iulia si Satu Mare. Pentru informatii suplimentare, www.batra.ro
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
vailantman and machineVideoConfAC-iulALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
grundfos
FRONTALE
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
leviatan
theda mar
Ubitech
strabag nivel 1
MAKITA
leviatan
CDS
BALTIC
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023