Agenda Constructiilor
Vineri, 09 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - INDEX COMPANII - SPEEDWELL
PAGINA PERSONALIZATA


SPEEDWELL

SPEEDWELL

Adresa: Str. Ceasornicului nr. 17, Bucuresti, S1
Telefon: 0753.130.352
Fax: ***
E-mail: office@speedwell.be
Web site: www.speedwell.be
Domenii: Investitori & dezvoltatori de proiecte | Servicii de building management | Consultanta si servicii imobiliare
Descriere activitate
Companie specializata in dezvoltare imobiliara.
Prezentare companie/institutie
SPEEDWELL: Buget de investitii de 500 milioane euro pentru proiecte locale
 
 
 
 
 
 
Didier Balcaen
Functia/Firma: CEO, Speedwell;
Experienta profesionala: 26 de ani pe piata de dezvoltare imobiliara.
 
Speedwell, dezvoltator si investitor imobiliar activ de 7 ani in Romania, are in derulare mai multe proiecte in Bucuresti, printre care se afla Triama Residence si The Ivy - pe segmentul rezidential, cladirea de birouri Miro si proiectul industrial SpacePlus. In tara, compania detine proiectele mixte Record Park in Cluj-Napoca si Paltim in Timisoara, dar si proiectul rezidential cu functiuni de retail Riverside City Ramnicu Valcea. La nivel national, Speedwell are un buget planificat pentru investitii in valoare de 500 de milioane de euro. Fondat in 2014, dezvoltatorul a crescut si s-a transformat intr-o echipa de arhitecti, designeri, consilieri juridici si fiscali, specialisti in marketing si vanzari si property manageri, acoperind astfel intregul spectru al procesului de dezvoltare imobiliara. Dezvoltatorul a adoptat o strategie sustenabila, gandita pe termen lung si adaptata nevoilor comunitatii, sustinuta pe parcursul anilor de activitate. Din punct de vedere operational, cei doi parteneri - CEO-ul Didier Balcaen si arhitectul Jan Demeyere - au ales sa isi dezvolte proiectele avand la baza conceptul Transit Oriented Development (TOD) - care surprinde inserarea a diferite servicii, necesare in fiecare zi, in ansambluri imobiliare care imbina componente de rezidential, office si retail.
 
- Cum a evoluat compania in 2021? Ce fel de impact a avut pandemia asupra pietei rezidentiale/de birouri si care au fost schimbarile pentru aceste segmente?
- Desi 2021 a fost un an provocator, a reprezentat o perioada de crestere pentru Speedwell. Am facut ceea ce facem intotdeauna - am depus eforturi suplimentare pentru a ne asigura ca proiectele noastre isi continua ciclul de viata si ca ne respectam promisiunile.
Piata rezidentiala a continuat sa evolueze si, chiar daca am intalnit perioade scurte de timp in care cumparatorii au fost mai reticenti in achizitia de proprietati, in timp, lucrurile au revenit la normal. La urma urmei, investitia in active imobiliare ramane una dintre cele mai sigure. Totodata, am observat o schimbare in perspectiva beneficiarilor. Cumparatorii de locuinte cauta sa isi imbunatateasca nivelul de trai achizitionand proprietati cu suprafete mai mari, cu amenajari eficiente, terase extinse, spatii verzi si facilitati in apropiere, detalii pe care ne-am concentrat intotdeauna in proiectele noastre. Unul dintre obiectivele noastre principale este sa oferim locuinte de calitate superioara, care sa imbunatateasca vietile rezidentilor.
Pandemia a avut un impact mai mare asupra segmentului de birouri, in special in cursul anului 2020. In ultimul an, lucrurile au inceput sa se imbunatateasca. Desi multe companii au inca o politica de lucru de la domiciliu, acestea cauta spatii mai sigure pentru angajatii lor. De aceea, proiectele noastre de birouri sunt aproape complet inchiriate. In plus, ne-am adaptat la acest nou context ramanand flexibili si deschisi la cererile chiriasilor, asa ca suntem optimisti cu privire la evolutia pietei de birouri si la ceea ce urmeaza in acest domeniu.
- Ce proiecte aveti in dezvoltare, in aceasta perioada?
- Portofoliul Speedwell include proiecte in diferite etape de dezvoltare. In Bucuresti, avem The Ivy si Triama Residence, care ofera unitati rezidentiale in nordul si estul Capitalei. Aproape de Ivy, ne pregatim sa livram Miro, o cladire de birouri de clasa A. De asemenea, am intrat recent pe piata industriala, prin lansarea unui nou proiect, SpacePlus. Acesta este un concept nou, care ofera IMM-urilor spatii de depozitare pentru inchiriere.
In acest an, am livrat Record Park, in Cluj-Napoca, un proiect mixt cu 236 de apartamente, 15.000 mp de birouri si spatii comerciale, precum si un centru de fitness. In plus, ansamblul include si o cladire istorica, ce a fost renovata si gazduieste acum un restaurant si spatii de co-working. La Timisoara lansam un proiect similar, Paltim, care ofera componente de rezidential, birouri si retail, impreuna cu doua cladiri care vor fi restaurate. Ambele ansambluri cu utilizare mixta sunt proiecte de regenerare urbana create pentru a reda comunitatilor locale spatii care nu au fost utilizate la maximul lor potential. De asemenea, in Ramnicu Valcea dezvoltam Riverside City, un ansamblu mixt rezidential si comercial.
Bugetul total de investitii pentru proiectele Speedwell este de aproximativ 500 de milioane de euro.
 
 
- Care sunt obiectivele pe termen scurt si lung pe piata romaneasca?
- Obiectivul nostru pe termen scurt este de a continua dezvoltarea proiectelor, livrarea lor catre clienti si respectarea promisiunilor facute. Ne straduim sa oferim dezvoltari pentru o calitate a vietii mai buna, cu accent pe durabilitate si confort. Pe termen lung, dorim sa ne extindem portofoliul, sa facem din Speedwell sinonim cu bunuri imobiliare de inalta calitate, axat pe bunastare, dar contribuind, in acelasi timp, la dezvoltarea orasului si a comunitatilor.
- Care sunt principalele provocari si dificultati cu care va confruntati in contextul actual?
- Piata imobiliara a fost intotdeauna dinamica si a oferit partilor implicate o multime de provocari si oportunitati pe care sa le depaseasca sau de care sa se foloseasca. Suntem o companie orientata spre solutii, flexibila, si ne-am adaptat intotdeauna la schimbarile din acest domeniu. Pentru segmentul rezidential, una dintre principalele provocari in acest moment este ca potentialii clienti sa accepte ca preturile vor continua sa creasca si ca, cel mai probabil, nu se vor mai intoarce la nivelurile din anii anteriori pandemiei. Comunicam transparent cu clientii nostri de rezidential si facem tot posibilul pentru a-i tine la curent cu ce se intampla pe piata.
Provocarea actuala pentru piata de birouri este de a determina oamenii sa se intoarca la birou. Asa cum am mentionat anterior, un mediu sigur este esential in dezvoltarea spatiilor de lucru si poate fi o solutie la aceasta provocare. Drept urmare, folosim certificarile internationale ca etaloane, cum ar fi BREEAM si WELL, doua dintre cele mai importante metode de evaluare a sustenabilitatii pentru cladiri. Cladirile noastre de birouri, Record Park din Cluj-Napoca si Miro din Bucuresti, vor avea cel putin una dintre aceste doua certificari.
 
 
- Cum vedeti dezvoltarea pietei imobiliare, pe termen scurt si lung?
- Suntem optimisti in ceea ce priveste viitorul pietei imobiliare din Romania. Oamenii inteleg ca achizitia de proprietati poate fi cea mai buna si cea mai sigura investitie, atat atunci cand vine vorba de randamente, dobanzi, dar si din perspectiva de a avea un loc grozav in care sa traiasca. Desi nu putem prevedea cum se vor desfasura lucrurile, ne asteptam ca oamenii sa continue sa cumpere proprietati de inalta calitate si sa investeasca in imobiliare.
Pentru piata de birouri, ne asteptam la o traiectorie similara: o crestere a calitatii pentru dezvoltarile viitoare, cu concepte bazate pe sustenabilitate si pe cele mai noi tehnologii. Asteptam cu nerabdare sa vedem mai multe dintre aceste tendinte pozitive in viitor si vom continua sa investim in Romania.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Octombrie 2021)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMvailanthiltiman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
leviatan
CDS
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
BALTIC
FRONTALE
theda mar
Acvatot 2019
leviatan
rigips
grundfos
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023