Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Sustenabilitate - SPEEDWELL: Toate proiectele finalizate in 2023 sunt certificate energetic, in Clasa A
SPEEDWELL: Toate proiectele finalizate in 2023 sunt certificate energetic, in Clasa A
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 10 Iul 2024 13:02
Speedwell, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din Romania, lanseaza Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2023. Documentul oficial de raportare ESG evidentiaza atat initiativele intreprinse si principalele strategii de sustenabilitate, cat si resursele interne ale companiei si impactul acesteia in toate etapele de dezvoltare, de la concept pana la livrarea proiectului.
Compania reafirma angajamentul fata de mediu si comunitate, contribuind la imbunatatirea calitatii vietii urbane, prin implementarea unei strategii robuste axata pe noua piloni esentiali - sanatatea rezidentilor, comunitatile locale, emisiile de gaze cu efect de sera, eficienta utilizarii resurselor si terenurilor, sanatatea si siguranta ocupationala, adaptarea la schimbarile climatice, biodiversitatea, anticoruptia, si accesibilitatea – care asigura finalizarea cu succes a proiectelor si impactul acestora asupra  comunitatii si mediului.
”Viziunea noastra se bazeaza pe crearea de comunitati vibrante si conectate, unde siguranta si confortul ocupa un loc central in designul si dezvoltarea fiecarui proiect. Ne concentram eforturile pe bunastarea clientilor, a comunitatilor si a angajatilor nostri, respectand cele mai inalte standarde europene de constructie (BREEAM si WELL) si asigurand accesul la spatii verzi si terase de dimensiuni superioare standardelor de piata. Prin aceste initiative, Speedwell contribuie nu doar la dezvoltarea sustenabila a oraselor, ci si inspira alte companii sa adopte practici similare, prin crearea unui impact pozitiv pe termen lung atat asupra comunitatilor cat si a mediului.”, declara Jan Demeyere, Arhitect si Cofondator Speedwell
Prin integrarea si implementarea unor noi actiuni in planul de sustenabilitate, in 2023 compania a inregistrat o serie de rezultate notabile: 
  • 100% din cladirile finalizate anul trecut au primit o certificare de clasa A a performantei energetice
  • Deseurile rezultate in urma lucrarilor de demolare pentru constructia The Ivy au fost in totalitate reutilizate
  • 100% din proiectele livrate au beneficiat de un plan de consultare a partilor interesate (SCP) 
  • 66% dintre acestea au fost realizate pe baza unui studiu axat pe nevoile economice si demografice (EDNS)
  • 66% din proiectele livrate in 2023 au fost evaluate pe baza standardului TOD si au obtinut un scor de peste 50 de puncte dintr-un total de 100
  • 50% din proiecte au fost deja evaluate in privinta riscurilor de adaptare la schimbarile climatice
Cu 33% din proiecte deja evaluate in ceea ce priveste sanatatea si bunastarea rezidentilor, unul dintre obiectivele principale Speedwelleste dezvoltarea de comunitati care ofera locuitorilor toate facilitatile unei vieti moderne. Ca parte a abordarii sustenabile, proiectele sunt planuite sub conceptul Transit-Oriented Development(TOD). Astfel, densitatea si aspectele legate de transport sunt optimizate in zonele cheie ale oraselor pentru a mentine comunitatea compacta. 
Pana in 2050, compania isi propune sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera si sa le elimine complet, ca parte a angajamentului sau fata de sustenabilitate si standarde de viata ridicate. Strategia vizeaza reducerea amprentei asupra mediului si promovarea responsabilitatii sociale, urmarind obtinerea certificarilor BREEAM Outstanding pentru proiectele viitoare, o remarca notabila revenind proiectului CityZen, care va deveni primul complex certificat BREEAM Communities din Romania.
Obiectivele Speedwell pe termen lung sunt orientate catre dezvoltarea de proiecte sustenabilitate si certificate energetic, care sa asigure performante optime si rezilienta in fata schimbarilor climatice. Compania va continua sa livreze proiecte la standarde inalte de calitate axate pe sustenabilitate, precum Paltim, CityZen, Tino si 1 Iunie, patru viitoare dezvoltari care se vor baza pe conceptul de regenerare urbana. De asemenea, proiectele The Meadows si Glenwood Estate, vor integra zonele verzi intr-un spatiu locuibil pentru rezidenti si comunitatea locala, Queens fiind proiectul etalon in ceea ce priveste respectarea principiului "15-minute city".
”Toate proiectele finalizate anul trecut au obtinut certificarea de performanta energetica Clasa A, care subliniaza angajamentul fata de mediu si dedicarea noastra pentru dezvoltarea cladirilor eficiente din punct de vedere energetic. De exemplu, proiectul rezidential The Ivy a beneficiat de o evaluare a riscului de inundatii, care a luat in considerare efectul schimbarilor climatice. Din punct de vedere al eficentei energetice, tot pentru The Ivy am calculat un consum de 118,66 kWh/mp/an, considerabil mai mic fata de cel al unei locuinte obisnuite. Emisiile de carbon au fost estimate la 57.983,03 kg CO2/an, ceea ce demonstreaza performanta exceptionala a cladirii in reducerea emisiilor de carbon si promovarea unui stil de viata sustenabil.”, pucteaza Didier Balcaen, CEO si Partener Speedwell
Cu venituri consolidate de 107 milioane de euro, portofoliul Speedwell numara in 2023, 140.000 mp de birouri si retail, 6.000 de unitati rezidentiale si 20.000 mp de spatii industriale. Anul trecut, compania a livrat a doua cladire a proiectului rezidential The Ivy, a doua cladire a Triama Residence, a finalizat Faza 2 a depozitului logistic Spaceplus Chitila si a achizitionat peste 63.000 mp de teren pentru dezvoltarea proiectelor Queens District in Bucuresti, 1 Iunie in Timisoara si, Tino in Brasov.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SIGM
konsent
SSAB
MAKITA
viarom
EDIT-Structural
Arduro
CDS
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
ness project
quadratum
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
theda mar
rigips
noark
siniat
Ubitech
Acvatot 2019
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander