Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Alba Iulia: Investitie de 26 milioane euro in constructia campusului dual CRESCENDO
Alba Iulia: Investitie de 26 milioane euro in constructia campusului dual CRESCENDO
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 13 Mar 2024 13:37
A avut loc semnarea contractelor pentru realizarea primului campus scolar construit vreodata, de la zero, in Alba Iulia, Consortiul Regional pentru Suport in Cariera, Educatie Nonformala, Duala si Tehnologica Alba (CRESCESNDO). Valoarea totala a investitiei ajunge la 26 milioane de euro, din care finantarea fiind obtinuta din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) este de 21,12 milioane euro (fara TVA).
"Am semnat, la Alba, contractul de finantare pentru campusul de invatamant dual CRESCENDO - un pas important catre implementarea rutei duale complete, cu sprijinul a doua universitati, cinci unitati de invatamant, cinci UAT-uri si opt operatori economici. Finantat prin PNRR si cu un buget de peste 26 de milioane de euro, acest consortiu va oferi tinerilor posibilitatea inscrierii la specializari de tipul mecanica, electrica, electromecanica, materiale pentru constructii, constructii sau topografie-cadastru", a declarat Ligia Deca, ministra Educatiei, la evenimentul prilejuit de semnarea contractului de finantare.
Potrivit administratiei locale, campusul pentru invatamant dual CRESCENDO va fi construit intr-o zona centrala din Alba Iulia, in apropierea cartierului Anghel Saligny. Studiul de fezabilitate este deja realizat, iar noul campus va beneficia de toate facilitatile, de la sali de clasa si biblioteca, spatii de cazare si cantina, zona de ateliere si practica pana la parcari si spatii verzi.
Conform indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, se propune constructia unui campus cu infrastructura educationala prietenoasa cu mediul inconjurator alcatuit din doua cladiri noi (D+P+2E+E3-retras), o parcare subterana cu 40 de locuri si amenajarea parcelei aferente investitiei. Cladirile vor avea o suprafata construita de 2.150 mp si o arie desfasurata de 8.500 mp, urmand a fi ridicate conform principiilor NZEB+.
Durata de executie este prevazuta la 12 luni.
Primaria Alba Iulia, ca lider de parteneriat si cea care a pus la dispozitie terenul necesar construirii viitorului campus, are ca parteneri in acest proiect Consiliul Judetean Alba, Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca - Extensia Alba Iulia, Liceul tehnologic "Alexandru Domsa" Alba Iulia, Colegiul tehnic "Apulum" Alba Iulia, Liceul tehnologic "Dorin Pavel" Alba Iulia, Liceul tehnologic Sebes si Liceul tehnologic "I.D. Lazarescu" Cugir. Partenerii privati ai proiectului sunt companiile Larry&Cory Vermessungen, IPEC SA, Compania Nationala Romarm SA Bucuresti - Filiala Societatea Uzina Mecanica Cugir SA, Nova Grup, Bosch Automotive si Elis Pavaje.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
quadratum
Acvatot 2019
MAKITA
EDIT-Structural
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
konsent
CDS
strabag nivel 1
noark
concelex
siniat
theda mar
rigips
ness project
viarom
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander