Agenda Constructiilor
Marti, 21 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - ALSIN investeste 40 milioane euro in primul proiect rezidential cu incalzire gratuita
ALSIN investeste 40 milioane euro in primul proiect rezidential cu incalzire gratuita
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 11 Ian 2023 13:42
Dezvoltatorul cu capital autohton Alsin Management va investi peste 40 milioane de euro in dezvoltarea First Estates Pipera, primul proiect rezidential din Romania care va oferi incalzire gratuita tuturor locatarilor sai.
Proiectul va reuni 464 de apartamente in patru corpuri de cladire si peste 500 de locuri de parcare. Prima faza, aflata deja in constructie, include 232 de studiouri duble si apartamente cu doua, trei si patru camere si va fi livrata in aprilie 2024.
First Estates Pipera este primul proiect rezidential din Romania care va oferi incalzire gratuita pentru toti locatarii, fiind unul dintre cele mai avansate proiecte din tara din punct de vedere tehnologic: peste trei milioane de euro vor fi investiti in dezvoltarea si utilizarea unui sistem inovator de pompe de caldura geotermale si panouri fotovoltaice, prin intermediul caruia toti locatarii celor patru imobile ale proiectului vor beneficia de incalzire gratuita.
Eficienta energetica si rezultatele celor doua sisteme tehnologice, cel al pompelor de caldura si cel al panourilor fotovoltaice, au fost certificate in urma unui audit realizat de catre BuildGreen, cel mai mare consultant din Romania din domeniul proiectarii, dezvoltarii si certificarii cladirilor sustenabile, avand in portofoliu peste 350 de proiecte imobiliare certificate dupa schemele LEED, BREEAM, WELL si EDGE, cu o suprafata cumulata de peste 8 milioane de metri patrati si o valoare investitionala de peste 10 miliarde de euro.
Astfel, cele doua sisteme inovatoare ale First Estates Pipera vor produce anual un excedent energetic cu 50% mai mare fata de consumurile individuale pentru incalzire ale tuturor apartamentelor.
”Am lucrat o perioada indelungata impreuna cu echipele dezvoltatorului pentru a identifica cele mai bune solutii tehnice, care sa aduca o plusvaloare reala pe piata in aceste vremuri dificile din punct de vedere al costurilor cu energia, care sunt tot mai ridicate. Tehnologiile alese reprezinta o inovatie pe piata rezidentiala locala si proiectul va utiliza astfel 100% energie regenerabila, locatarii urmand a avea, probabil, cele mai reduse costuri de intretinere de pe piata locala”, a declarat Andrei Sarbu, CEO SVN Romania, consultantul imobiliar si agentul exclusiv al First Estates Pipera.
Panourile fotovoltaice, care vor fi amplasate pe acoperisurile cladirilor, vor produce energia necesara functionarii integrale a pompelor de caldura si, in functie de utilizarea acestora, vor furniza si un surplus de electricitate care va fi utilizat de catre asociatia de locatari conform propriilor decizii.
”Salutam initiativa First Estate Pipera, ce marcheaza un nou nivel in dezvoltarea sustenabila din Romania. Tehnologiile ecologice implementate, generatoare de energie regenerabila, implica un set de actiuni si eforturi tehnice considerabile, reprezentand premisa favorabila pentru atingerea unui nivel superior de sustenabilitate. Astfel, la baza proiectului sta asumarea unui angajament solid din partea dezvoltatorului fata de viitorii proprietari, iar indeplinirea lor va confirma calitatea acestuia pe termen mediu si lung”, a declarat Razvan Nica, managing director BuildGreen.
First Estates Pipera va include si finisaje de top, printre care usi Porta Doors si Golden Door, tamplarie Veka cu 7 camere, parchet triplu stratificat, gresie si faianta La Pamesa si obiecte sanitare si accesorii de baie Dalet si Kludi. Preturile de lansare, valabile pe toata durata lunii ianuarie, incep de la 97.000 de euro + 5% TVA.
Proiectul este amplasat in imediata apropiere a unora dintre cele mai reprezentative cladiri de birouri din zona Pipera, Global City si Swan Office Park, cat si in proximitatea unor institutii de invatamant de top, atat private cat si de stat, precum Cambridge School, Liceul Mark Twain, Scoala Privata Turca, Scoala Germana Hermannoberth si scolile primare si gimnaziale nr. 3 si nr. 10.
SVN Romania este unul dintre cei mai mari jucatori activi pe piata de consultanta imobiliara din Romania si liderul detasat al segmentului rezidential. Compania are si trei birouri regionale, in Brasov, Cluj – Napoca si Covasna, fiind consultantul si agentul a peste 15 proiecte rezidentiale amplasate in Bucuresti si in tara. SVN International Corp are peste 200 de birouri in opt tari si regiuni, in care activeaza peste 2.000 de consultanti imobiliari si personal administrativ.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
strabag nivel 1
leviatan
viarom
CELCO 2020
theda mar
MAKITA
rigips
Ubitech
hilti
BMI_Icopal
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
CDS
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023