Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - Alsin va incepe dezvoltarea First Estate Villas, proiect de 9 milioane euro in Pipera
Alsin va incepe dezvoltarea First Estate Villas, proiect de 9 milioane euro in Pipera
Info-Santiere Publicat de AG&F 07 Feb 2024 12:13
Dezvoltatorul cu capital autohton Alsin Management a depasit pragul de 75% vanzari din First Estates Pipera, primul proiect rezidential din Romania care va oferi incalzire gratuita tuturor locatarilor sai. Compania va demara in perioada imediat urmatoare si dezvoltarea First Estates Villas, un proiect premium cu 20 de vile amplasat in zona Pipera, cu o valoare de piata de noua milioane de euro, care va oferi de asemenea costuri de intretinere foarte reduse. 
First Estates Pipera reuneste 464 de studiouri duble si apartamente cu doua, trei si patru camere, in urma unor investitii cumulate de peste 40 de milioane de euro. Prima faza, cu 232 de apartamente, este intr-o etapa avansata de dezvoltare si va fi livrata in aprilie 2024, in timp ce cea de a doua faza va fi livrata in februarie 2025.
Proiectul este primul ansamblu rezidential din Romania care va oferi incalzire gratuita pentru toti locatarii, in urma unor investitii de peste trei milioane de euro realizate pentru dezvoltarea si utilizarea unui sistem inovator de pompe de caldura geotermale si panouri fotovoltaice.
Eficienta energetica si rezultatele celor doua sisteme tehnologice, cel al pompelor de caldura si cel al panourilor fotovoltaice, au fost certificate in urma unui audit realizat de catre BuildGreen, unul dintre cei mai activi consultanti din Europa Centrala si de Est in domeniile dezvoltarii sustenabile, decarbonizare si neutralizarea amprentei de carbon, audit si certificare, avand in portofoliu peste 350 de proiecte, cu o suprafata cumulata de peste 10 milioane de metri patrati si o valoare investitionala de peste 10 miliarde de euro.
Astfel, cele doua sisteme inovatoare ale First Estates Pipera vor produce anual un excedent energetic cu 50% mai mare fata de consumurile individuale pentru incalzire ale tuturor apartamentelor. Panourile fotovoltaice, care vor fi amplasate pe acoperisurile cladirilor, vor produce energia necesara functionarii integrale a pompelor de caldura si, in functie de utilizarea acestora, vor furniza si un surplus de electricitate care va fi utilizat de catre asociatia de locatari conform propriilor decizii.
 
 
”Proiectele temeinic planificate, care investesc cu adevarat in inovatie si in solutii tehnologice diferentiatoare, care utilizeaza 100% energie regenerabila, sunt extrem de putine pe piata si sunt rasplatite si prin rezultate pe masura. Viitorii locatari vor avea, probabil, cele mai reduse costuri de intretinere de pe plan local, in timp ce investitorii vor obtine randamente mai ridicate. Toate aceste sisteme tehnologice vor fi implementate si in dezvoltarea First Estates Villas, ele urmand sa duca la reducerea cheltuielilor inspre zero dar si la un impact redus asupra mediului inconjurator”, a declarat Andrei Sarbu, CEO SVN Romania, consultantul imobiliar si agentul exclusiv al celor doua proiecte.
In plus fata de planurile initiale, dezvoltatorul va implementa in ambele proiecte si un sistem de racire pasiva prin pardoseala, care va oferi un grad de eficienta mai ridicat comparativ cu sistemele clasice de racire, estimarile pentru costurile aferente racirii locuintelor indicand o reducere de peste 30% a cheltuielilor.
Ambele proiecte First Estates sunt amplasat in apropierea unora dintre cele mai reprezentative cladiri de birouri din zona Pipera, Global City si Swan Office Park, cat si in proximitatea unor institutii de invatamant de top, atat private cat si de stat, precum Cambridge School, Liceul Mark Twain, Scoala Privata Turca, Scoala Germana Hermannoberth si scolile primare si gimnaziale nr. 3 si nr. 10.
SVN Romania este una dintre cele mai mari companii de consultanta imobiliara active in Romania si compania cu cea mai extinsa activitate pe segmentul rezidential. SVN International Corp. are peste 200 de birouri in opt tari si regiuni, in care activeaza peste 1.600 de  consultanti imobiliari si personal administrativ.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
ness project
viarom
MAKITA
concelex
strabag nivel 1
theda mar
EDIT-Structural
noark
rigips
Ubitech
siniat
CDS
konsent
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander