Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - BRASOV: Incep lucrarile de constructii la noua parcare supraetajata din Bartolomeu
BRASOV: Incep lucrarile de constructii la noua parcare supraetajata din Bartolomeu
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 25 Sep 2023 11:30
Primarul Allen Coliban a dat astazi Ordinul de incepere a lucrarilor pentru construirea primei parcari multietajate de tip park&ride din interiorul municipiului. Parcarea multietajata va fi construita in partea dreapta a terminalului RAT din Bartolomeu, in apropierea viitoarei Sali Polivalente, si va avea 4 niveluri si peste 700 de locuri de parcare. Valoarea lucrarilor este de peste 85 de milioane de lei, fara TVA.
Aceasta investitie face parte din strategia municipalitatii de tranzitie spre o mobilitate a cetatenilor, in detrimentul mobilitatii autoturismelor. Obiectivul primariei este ca in urmatorii ani sa mai fie construite inca 3 park-ride-uri la principalele intrari in oras, dinspre Bucuresti (zona Darste-Noua), dinspre Bacau (Triaj) si dinspre Targu Mures (DN 13).
Parcarile tip Park&ride sunt,de obicei, construite la periferia oraselor pentru a reduce traficul din interior prin incurajarea vizitatorilor si navetistilor sa-si lase acolo masinile personale si sa-si continue calatoria cu mijloacele de transport in comun sau alte modalitati de transport.
Lucrarile vor fi executate de catre Eren Cons impreuna cu: Capabil, Metal Hammer BAU, Termoprot, Logosol Rent, Hardinstal Consulting - subcontractanti si terti, Studio Art Construct, subcontractant.
,,Dragi brasoveni, am predat amplasamentul pentru santierul park&ride-ului din Bartolomeu. Acest tip de parcari sunt foarte importante pentru mobilitatea in orasul nostru, Brasovul fiind unul dintre cele mai vizitate orase din Romania. Prima dintre aceste parcari este park&ride-ul din Bartolomeu, din proximitatea viitoarei Sali Polivalente si a terminalului R.A.T. BV. Santierul va dura 12 luni. Ne cerem din start scuze pentru disconfortul creat, dar avem nevoie de aceasta parcare care va insuma peste 700 de locuri. Brasovul se dezvolta si venim cu solutii concrete pentru mobilitate durabila”, a declarat primarul Allen Coliban.
Parcarea este situata in dreapta terminalului RAT de la fostul Stadion Municipal si va avea un regim de inaltime de 4 niveluri, din care doua subterane si doua supraterane. Suprafata viitoarei parcari este de peste 20.000 de m.p., din care 9.905,28 m.p. pe cele doua niveluri subterane si 10.112,19 m.p. pe nivelurile supraterane.
Cele peste 700 de locuri de parcare sunt impartite astfel: 697 de locuri pentru autoturisme, din care 28 pentru persoanele cu dizabilitati, 10 locuri pentru motociclete, 12 locuri pentru autocare/microbuze si 54 locuri pentru biciclete. Parcarile pentru autocare si biciclete se vor amenaja la nivelul solului.
Parcarea va fi dotata cu 13 statii de incarcare a autoturismelor electrice. Puterea electrica a unei statii de incarcare va fi de 11-22-55kW/400V.
Constructia va fi dotata cu un sistem de control acces auto automat, cu bariere, ce va facilita organizarea achitarii tarifelor de parcare si functionarea in siguranta a circulatiei, precum si un sistem de gestionare smart, cu afisaj electronic, pentru informarea rapida a utilizatorilor referitor la locurile de parcare disponibile. Totodata, va exista si un sistem de supraveghere video pentru evitarea eventualelor incidente.
Peste parcare este propusa o terasa circulabila partial inierbata, amenajata ca spatiu verde, cu plante decorative, arbusti, banci din lemn si alei.
Durata maxima de executie este de 12 luni de la data ordinului de incepere a lucrarilor.
Valoarea lucrarilor este 85.660.124 lei + TVA, cofinantarea fiind asigurata in principal din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operational Regional, Axa Prioritara 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectivul Specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila. Va reamintim ca Municipalitatea a construit un astfel de sistem de parcare de tip park&ride in Poiana Brasov, care asigura accesul turistilor din poiana de jos catre partiile din masivul Postavarul.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
MAKITA
Ubitech
SSAB
siniat
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
strabag nivel 1
Acvatot 2019
rigips
theda mar
concelex
konsent
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
EDIT-Structural
noark
ness project
SIGM
CDS
Arduro

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander