Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Info-Santiere - BRASOV: Licitatie de 112 milioane lei pentru constructie park&ride cu 700 locuri
BRASOV: Licitatie de 112 milioane lei pentru constructie park&ride cu 700 locuri
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 25 Nov 2022 13:32
Primaria Brasov a lansat procedura de achizitie pentru executia lucrarilor de constructie aferente proiectului „Park&ride Bartolomeu”, proiect ce face parte din strategia municipalitatii de tranzitie spre o mobilitate a cetatenilor, in detrimentul mobilitatii autoturismelor.
Parcarea multietajata va fi construita in Bartolomeu, in apropierea viitoarei Sali Polivalente, va avea 4 niveluri si peste 700 de locuri de parcare. Valoarea estimata a achizitiei este de peste 112 milioane de lei, fara TVA.
,,Obiectivul nostru, al municipalitatii, este ca prin proiectele pe care le implementam sa le putem oferi brasovenilor, in cativa ani, un oras adaptat nevoilor si asteptarilor lor, un oras in care sa isi doreasca sa locuiasca si sa lucreze, un oras de care sa fie mandri. Strategia privind mobilitatea este unul dintre modurile in care acest oras va deveni mai prietenos cu cetatenii. Nu putem sa le cerem brasovenilor, locuitorilor din zona metropolitana sau turistilor sa nu circule cu autoturismele proprii atata timp cat nu le oferim alternative. Iar acum implementam aceste alternative: transport in comun modern si electrificat, piste pentru biciclete, statii de incarcare pentru autoturisme electrice si, nu in ultimul rand, programul nostru de construire de park&ride-uri, la toate intrarile din oras. Primul va fi cel din Bartolomeu, pentru care am lansat deja licitatia, dar vor urma si cele de la intrarea dinspre Bucuresti, dinspre Targu Mures si dinspre Bacau. Cetatenii din zona metropolitana si turistii vor descoperi ca este mai simplu, mai ieftin si mai eficient sa isi lase masinile in aceste parcari, iar in interiorul orasului sa foloseasca surse alternative de transport”, a declarat primarul Allen Coliban.
Parcarea este situata in dreapta terminalului RAT de la fostul Stadion Municipal si va avea un regim de inaltime de 4 niveluri, din care doua subterane si doua supraterane. Suprafata viitoarei parcari este de peste 20.000 de m.p., din care 9.905,28 m.p. pe cele doua niveluri subterane si 10.112,19 m.p. pe nivelurile supraterane.
Cele peste 700 de locuri de parcare sunt impartite astfel: 697 de locuri pentru autoturisme, 10 locuri pentru motociclete, 12 locuri pentru autocare/microbuze si 54 locuri pentru biciclete. Parcarile pentru autocare si biciclete se vor amenaja la nivelul solului.
Parcarea va fi dotata cu 13 statii de incarcare a autoturismelor electrice. Puterea electrica a unei statii de incarcare va fi de 11-22-55kW/400V.
Constructia va fi dotata cu un sistem de control acces auto automat, cu bariere, ce va facilita organizarea achitarii tarifelor de parcare si functionarea in siguranta a circulatiei, precum si un sistem de gestionare smart, cu afisaj electronic, pentru informarea rapida a utilizatorilor referitor la locurile de parcare disponibile. Totodata, va exista si un sistem de supraveghere video pentru evitarea eventualelor incidente.
Peste parcare este propusa o terasa circulabila partial inierbata, amenajata ca spatiu verde cu plante decorative, arbusti, banci din lemn si alei.
Durata maxima de executie este de 18 luni de la data ordinului de incepere a lucrarilor.
Valoarea estimata a acestui contract este 112.028.552,02 lei + TVA, cofinantarea fiind asigurata in principal din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operational Regional, Axa Prioritara 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila.
Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-pret, in care propunerea financiara reprezinta 70 de puncte, componenta tehnica 20 de puncte (gradul de adecvare al graficului general de realizare a investitiei publice totalizeaza 10 de puncte, iar demonstrarea faptului ca lucrarile sunt realizate la parametrii calitativi solicitati, 10 puncte). Alte 10 puncte reprezinta durata de executie a lucrarilor.
Termenul limita pentru primirea ofertelor este 27 decembrie 2022, ora 15:00.
In prezent, o parcare de acest tip functioneaza, in timpul sezonului rece, in Poiana Brasov.
*Park&ride = tip de parcare, de obicei publica, construit la periferia unui oras aglomerat, pentru a incuraja vizitatorii si navetistii din alte localitati sa-si lase acolo masinile personale si sa-si continue calatoria cu mijloacele de transport in comun sau alte modalitati de transport.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
theda mar
CDS
viarom
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
noark
leviatan
BALTIC
FRONTALE
grundfos
strabag nivel 1
leviatan
MAKITA
rigips
Acvatot 2019
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
BA 2023
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu