Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - BRASOV: Studii de fezabilitate pentru constructie park & ride-uri la caile de acces
BRASOV: Studii de fezabilitate pentru constructie park & ride-uri la caile de acces
Info-Santiere Publicat de AG&F 17 Iun 2024 09:28
Municipalitatea din Brasov a lansat achizitia pentru elaborarea SF-ului si a PUD-ului pentru construirea unei parcari multietajate, de 500 de locuri, pe str. Lacurilor. Cei care vin din directia Bucuresti scapa de grija cautarii unui loc de parcare, iar in interiorul orasului pot calatori cu mijloacele de transport in comun. Primaria vrea sa construiasca park&ride-uri la toate caile de acces principale spre oras
Mobilitatea sustenabila este unul dintre obiectivele principale ale municipalitatii brasovene, obiectiv care se reflecta si in investitiile pe care le-am realizat de-a lungul anilor in solutii de transport prietenoase cu mediul.
Dupa ce a construit prima parcare multietajata in sistem park&ride in Poiana Brasov si a inceput lucrarile la cea din Bartolomeu, primaria continua implementarea acestei solutii la toate intrarile principale din oras: dinspre Bucuresti, Bacau si Targu Mures.
 
 
Cel mai avansat proiect dintre cele 3 este parcarea care are rolul de a deservi turistii care vin dinspre Bucuresti, carora le sunt puse la dispozitie 500 de locuri. In acest fel, reducem traficul din interior prin incurajarea vizitatorilor si navetistilor sa-si lase acolo masinile personale si sa-si continue calatoria cu mijloacele de transport in comun sau alte modalitati de transport.
Municipalitatea a lansat procedura de achizitie pentru realizarea studiului de fezabilitate si a planului de urbanism de detaliu necesare construirii parcarii pe str. Lacurilor, in spatele magazinului Dedeman.
"Continuam sa investim in solutii de mobilitate care sa le asigure brasovenilor un oras cu aer curat, descongestionat, un oras adaptat nevoilor si asteptarilor lor, in care sa isi doreasca sa locuiasca si sa lucreze. Strategia privind mobilitatea este unul dintre modurile in care acest oras va deveni mai prietenos cu cetatenii, indiferent ca vorbim de locuitorii sai sau de cei care ne viziteaza. Le putem cerem brasovenilor, locuitorilor din zona metropolitana sau turistilor sa nu circule cu autoturismele proprii doar daca le oferim alternative. Park&ride-urile sunt o solutie viabila pentru Brasov, avand in vedere ca avem unul dintre cele mai performante sisteme de transport in comun, care se dezvolta in directia transportului electric intr-un ritm accelerat. Dupa park&ride-ul din Bartolomeu, continuam cu cel din Noua, mai ales ca este poarta de intrare cu cel mai mare numar de turisti. Avem terenul necesar si am lansat achizitia pentru realizarea studiului de fezabilitate, care ne va da solutia optima pentru construirea acestei parcari. Continuam demersurile si pentru park&ride-urile de la intrarile dinspre Bacau, pe str. Harmanului, si Targu Mures, pe Calea Fedioarei – Grivitei. In acest fel, cei care vin sa lucreze sau sa viziteze Brasovul vor descoperi ca este mai simplu, mai ieftin si mai eficient sa isi lase masinile in aceste parcari, iar in interiorul orasului sa foloseasca surse alternative de transport”, a declarat primarul Allen Coliban.
 
 
Conform temei de proiectare, obligatia proiectantului este de a stabili, prin studiul de fezabilitate (SF), solutia constructiva care va sta la baza intocmirii proiectului tehnic si a detaliilor de executie necesare realizarii lucrarilor propriu-zise, de construire a unei parcari sub si supraterane, pe 3 sau mai multe niveluri, cu cca. 500 locuri de parcare.
Conform documentatiei de achizitie, viitoarea parcare va trebui sa aiba o inaltime care sa permita si accesul SUV-urilor dotate cu sistem de depozitare pe capota, 20 de statii de incarcare pentru autoturism electrice, dotarile necesare care sa permita amplasare a inca 80 de statii de incarcare, ascensoare, grupuri sanitare. Fiecare etaj va avea o culoare distincta, pentru o memorare mai usoara de catre utilizatori a locului de parcare folosit.
Constructia va fi dotata cu un sistem de control acces auto automat, cu bariere, ce va facilita organizarea achitarii tarifelor de parcare si functionarea in siguranta a circulatiei, precum si un sistem de gestionare smart, cu afisaj electronic, pentru informarea rapida a utilizatorilor referitor la locurile de parcare disponibile. Totodata, va exista si un sistem de supraveghere video pentru evitarea eventualelor incidente.
Spatiile din afara parcarii multietajate vor fi tratate intr-un studiu peisagistic care va cuprinde amenajarea zonelor verzi etc.
Durata maxima de realizare a documentatiilor este de 6 luni de la data ordinului de incepere a lucrarilor. Valoarea estimata a acestui contract fiind de 971.635 lei + TVA.
Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-pret, in care propunerea financiara reprezinta 40 de puncte, componenta tehnica 24 de puncte, iar experienta tehnica a expertilor alte 36 de puncte.
Termenul limita pentru primirea ofertelor este 2 iulie 2024, ora 15:00.
In prezent, o parcare de acest tip functioneaza, in timpul sezonului rece, in Poiana Brasov.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
BogArt
Acvatot 2019
strabag nivel 1
viarom
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
concelex
CONCEPT STRUCTURE
rigips
Ubitech
noark
SSAB
quadratum
SIGM
EDIT-Structural
CDS
ness project
MAKITA
siniat
konsent
theda mar

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander