Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Info-Santiere - CJ Cluj a aprobat doua investitii medicale importante, de 2,5 miliarde lei, prin PNRR
CJ Cluj a aprobat doua investitii medicale importante, de 2,5 miliarde lei, prin PNRR
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 29 Nov 2022 12:12
Reunit in sedinta ordinara pe 28 noiembrie, Consiliul Judetean Cluj a aprobat proiectul de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc, in vederea finantarii acestuia in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, a declarat: „Profitam de aceasta oportunitate pentru a construi, cu fonduri nerambursabile, cea mai moderna unitate medicala pediatrica din tara. Spitalul Monobloc de Copii este cel mai important proiect al Clujului, in domeniul sanatatii, edificiul medical ultramodern urmand sa deserveasca pacienti din intreaga Romanie.”
Proiectul forului administrativ judetean are o valoare de 1.623.435.000 lei, fara T.V.A., din care 60% reprezinta valoarea finantarii nerambursabile din PNRR, iar 40% este contributia proprie a Consiliului Judetean Cluj. Primul spital pediatric in sistem integrat construit de la zero, dupa Revolutie, de catre o autoritate publica din Romania, va fi edificat pe un teren de cca. 17 hectare, in cartierul clujean Borhanci, si va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continua, 51 de paturi pentru spitalizarea de zi si 30 de paturi aferente serviciului ATI.
Unitatea cu profil regional, care va constitui si un model de buna practica in domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelenta clinica si stiintifica, la cele mai inalte standarde europene, urmand sa ofere un spectru larg si complex de servicii medicale destinate micilor pacienti.
De asemenea, plenul reunit al Consiliului Judetean Cluj a aprobat proiectul ce vizeaza construirea Centrului de Transplant Multiorgan de la Cluj, in vederea finantarii acestuia in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Necesitatea acestui demers este justificata de recenta lansare, prin PNRR, a unui apel competitiv, care are in vedere finantarea construirii a minim 25 de spitale sau unitati sanitare noi, investitie prin care se va asigura inclusiv dotarea institutiilor spitalicesti cu echipamente si aparatura medicala.
„Vorbim despre un proiect avansat si matur, care va deservi intreaga tara. Odata cu identificarea sursei de finantare nerambursabila avem incredere ca obiectivul nostru va putea fi atins, acela de a finaliza in maxim trei ani constructia edificiului medical de importanta aparte pentru judetul Cluj si pentru intreaga Romanie”, a mentionat Alin Tise.
Proiectul forului administrativ judetean are o valoare de 790.364.179 lei, fara T.V.A., din care 80% reprezinta valoarea finantarii nerambursabile din PNRR, iar 20% este contributia proprie a Consiliului Judetean Cluj.
Unica in Romania si in sud-estul Europei, investitia vizeaza edificarea unui centru de transplant care integreaza facilitatile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plaman, hepatic si renal.
Centrul de Transplant Multiorgan de la Cluj va integra solutii tehnice contemporane in materie de constructii si arhitectura medicala, punand pacientul pe primul loc in toate fluxurile oferite. Cladirea va avea o fundatie pe sistemul top-down, ce presupune realizarea de piloni forati, executarea planseului la cota solului si, ulterior, executarea planseelor inferioare. Aceasta va fi una eficienta, care va respecta standardele nZEB – nearly Zero Energy Building – o cladire cu performanta energetica foarte ridicata, al carei consum de energie va fi aproape egal cu zero.
Obiectivul medical ultramodern va fi construit pe str. B. P. Hasdeu nr. 6 si va dispune de 264 de paturi pentru spitalizare continua, 16 paturi pentru spitalizare de zi si 45 de paturi destinate ATI. Acesta va avea 12 sali de operatie si chirurgie, zone de Imagistica si U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii si recoltare sange, zona A.T.I., cabinete medicale si sali de cercetare, saloane, un heliport, etc. De asemenea, Centrul Integrat de Transplant va dispune si de 176 de locuri de parcare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
CDS
Acvatot 2019
FRONTALE
grundfos
theda mar
BALTIC
viarom
Ubitech
leviatan
strabag nivel 1
rigips
noark
leviatan
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
BA 2023
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu