Agenda Constructiilor
Luni, 05 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - CJ Iasi pune la dispozitia MS proiectul spitalului IRMC, pentru a fi construit
CJ Iasi pune la dispozitia MS proiectul spitalului IRMC, pentru a fi construit
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 15 Mar 2023 13:14
Presedintele CJ Iasi, Costel Alexe, a anuntat intr-o conferinta de presa, intentia Consiliului Judetean de a pune la dispozitia Ministerului Sanatatii intreaga documentatie a proiectului Institutului Regional de Medicina Cardiovasculara, astfel incat acest obiectiv major pentru intreaga regiune a Moldovei sa poata obtine finantare si sa sa fie implementat.
“Institutul Regional de Medicina Cardiovasculara este pentru oameni si despre oameni si aceasta a fost ideea de la care am pornit impreuna cu Ministerul Sanatatii, actualul Institut de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu Iasi’’ si Primaria Comunei Miroslava, atunci cand a fost incheiat protocolul de asociere pentru realizarea lui. IRMC este acum un proiect matur si ar fi pacat sa pierdem o munca de peste doi ani, resursele financiare investite si sa vedem acest proiect ingropat din cauza lipsei de vointa politica. Iasul si Moldova nu mai pot fi private de accesul la servicii de medicina cardiovasculara.
Decalajul este deja foarte mare, iar statisticile o indica foarte clar. Exista un singur institut in zona de Nord-Est si Sud-Est a Romaniei, ce are un numar de 130 de paturi, la o populatie de 5,5 milioane de locuitori. Realitatea arata ca avem 42.370 locuitori/pat fata de 13.902 locuitori/pat pentru restul spitalelor din tara. Necesitatea si oportunitatea Institutului Regional de Medicina Cardiovasculara nu pot fi contestate. In continuare, ne dorim sa fim un partener onest in colaborare cu toate institutiile care si-au asumat prin protocolul de asociere construirea IRMC.
 
 
Acesta este obiectivul: sa avem acest institut la Iasi. Avem toata deschiderea de a-i inainta Ministerului Sanatatii proiectul la cheie, pentru a prelua mai departe construirea spitalului, pe care il va avea, oricum, in administrare. Punem cu adevarat interesele pacientilor din Moldova mai presus de orice si vrem ca proiectul sa devina realitate. Constituirea unui grup de lucru, redimensionarea sau alte asa-zise solutii vehiculate in spatiul public nu ar face decat sa tergiverseze proiectul. Noi ne dorim institutul inaltat, nu ingropat’’, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe.
Institutul Regional de Medicina Cardiovasculara a fost proiectat cu o capacitate de 500 de paturi si 27 de sectii si departamente sau compartimente, dintre care 7 in premiera pentru Romania. O redimensionare ar presupune ca intreaga documentatie sa fie luata de la zero, a precizat, in cadrul conferintei de presa, Marius Sorin Danga, vicepresedinte al CJ.
“Orice interventie, daca vorbim doar despre un metru la o sala de operatii, inseamna sa o luam de la capat. Si s-ar ajunge la aceeasi concluzie pentru ca proiectul are la baza un studiu de oportunitate facut de o firma specializata in evaluarea nevoii de servicii medicale care a demonstrat ca avem nevoie de o astfel de infrastructura medicala in regiunea Moldovei. In plus, atat nota conceptuala facuta de specialistii Institutului de Boli Cardiovasculare, cat si tema de proiectare au fost votate in plenul Consiliului Judetean in unanimitate. Dimensiunea proiectului a fost clara pentru toata lumea si nu au aparut niciun fel de contraargumente.
In privinta costurilor, sunt aceleasi ca in cazul unor obiective medicale similare. La viitorul Spital Regional de Urgenta avem 1972 euro/mp, iar la IRMC 1940,37 euro/mp. Documentatia a presupus mii de ore de lucru, s-a muncit foarte mult ca sa ajungem la maturitatea proiectului in timp record ca sa il putem depune pentru finantare. Daca de aici incolo se stabileste ca Ministerul este cel care trebuie sa continue investitia, avem toata deschiderea”, a afirmat Marius Sorin Danga, vicepresedinte al CJ.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltivailantVideoConfAC-iulman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
FRONTALE
viarom
theda mar
leviatan
CDS
grundfos
rigips
MAKITA
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023