Agenda Constructiilor
Luni, 25 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Info-Santiere - ClusterPower a inceput constructia celui mai mare centru de date din Romania
ClusterPower a inceput constructia celui mai mare centru de date din Romania
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 12 Aug 2021 12:13
Compania ClusterPower a inceput in luna iulie lucrarile la cel mai mare centru de date din Romania si primul centru de date de tip hyperscale din regiune, in localitatea Mischii, judetul Dolj.
Prima faza a proiectului presupune realizarea infrastructurii de utilitati necesare functionarii echipamentelor IT, incluzand turnarea fundatiei, construirea centralei electrice si a primei unitati din cele cinci care vor dota centrul de date. Centrul de date va deveni cel mai puternic punct de comunicatii regional cu legatura prin fibra optica directa cu Frankfurt si Amsterdam si conexiune cu 750 de centre de date din lume. Lucrarile primului modul sunt estimate sa se incheie in decembrie 2021. In aceasta etapa, pe santier lucreaza aproximativ 40 de persoane.
“Suntem incantati sa anuntam inceperea lucrarilor la acest proiect, prin care vom putea oferi clientilor si partenerilor nostri o infrastructura cu o aplicabilitate larga care va putea contribui la accelerarea digitalizarii economiei si cresterea competitivitatii in cercetare, invatamant si industrie. Avem alaturi de noi pe unii dintre cei mai prestigiosi si experimentati ingineri si furnizori de echipamente din lume, ceea ce ne intareste convingerea ca investitia noastra va fi un punct de referinta in dezvoltarea Romaniei. Echipele implicate in proiect provin din Romania, SUA, Germania, UK, Austria, Cehia si centrele globale de suport aferente. Suntem abia la inceput, dar cand vor fi incheiate primele faze ale constructiei, ClusterPower va deveni cel mai mare furnizor de Cloud si Compute din Europa de Est”, declara Cosmin Georgescu, fondator si CEO ClusterPower.
Antreprenorul general al lucrarilor de constructii este compania General Security din Cluj-Napoca, iar antrepriza generala pentru echipamentele IT si infrastructura de utilitati este asigurata de firma Bit Invest Targoviste. Pentru infrastructura de cloud, ClusterPower are semnate acorduri cu companii precum NVidia, HP, NetApp, Cisco Systems, F5, Palo Alto Networks, Exagrid, Schneider, Vertiv, si York. Echipamentele care vor fi montate in centrala electrica vor fi furnizate de Rolls Royce - MTU, General Electric, Hitachi ABB.
Parcul tehnologic pe care il construieste ClusterPower se intinde pe o suprafata de 25.000 mp si va crea un centru de infrastructura de Inteligenta Artificiala one-stop-shop dezvoltat impreuna cu liderul mondial Nvidia. Campusul va dispune de o infrastructura de calcul performanta, necesara dezvoltarii de solutii digitale de ultima generatie, cu valoare adaugata ridicata. Siguranta in exploatare va fi realizata pe baza standardelor de securitate Tier III in parteneriat cu Uptime Institute. Eficienta energetica a centrului de date (PUE) va fi de 1.1, ceea ce va plasa parcul tehnologic in primele locuri din topul global al industriei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulgamma_2021AUTODESKjungheinrichTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
In curand editia
OCTOMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
cv water 2021
hidroplasto
Ubitech
CELCO 2020
hilti
rigips
leviatan
Acvatot 2019
leviatan

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
bienala
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere