Agenda Constructiilor
Luni, 20 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - DOLJ: Investitie de 21 milioane euro intr-un campus pentru invatamant dual
DOLJ: Investitie de 21 milioane euro intr-un campus pentru invatamant dual
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 19 Ian 2023 13:37
Consiliul Judetean Dolj a aprobat constituirea Consortiului Regional Integrat pentru Invatamantul Dual Craiova pentru infiintarea unui campus de 21 milioane euro, proiect care ar urma sa beneficieze de finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Dolj, Cosmin Vasile, Consortiului Regional Integrat pentru Invatamantul Dual Craiova este un parteneriat intre Consiliul Judetean Dolj, in calitate de lider, Primaria Craiova, Universitatea din Craiova, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Aerospatiala INCAS, unitati scolare si agenti economici.
„Proiectul vine in sprijinul elevilor si studentilor cu oportunitati economice reduse pentru a absolvi si pentru a obtine calificare profesionala care sa permita integrarea imediata sau rapida pe piata muncii. In acelasi timp, ecosistemele industriale locale si regionale vor fi sprijinite cu viitori angajati, absolventi sau persoane recalificate, care vor detine competente relevante pentru noile tendinte de pe piata fortei de munca. Pentru realizarea acestui proiect, se vor accesa fonduri europene puse la dispozitie prin Planul National de Redresare si Rezilienta. In cadrul PNRR, vor fi finantate minim 10 campusuri profesionale”, a spus Cosmin Vasile.
Prin intermediul acestui consortiu, CJ Dolj va depune proiectul pentru obtinerea finantarii, prin PNRR, pentru construirea unui campus nou destinat invatamantului dual in zona Aeroportului Craiova, acolo unde Consiliul Judetean detine 8 hectare de teren.
„Am invitat toate liceele tehnologice si tehnice sa faca parte din acest consortiu si cea mai mare parte au achiesat. Este un proiect care are finantare de 21 milioane euro, sunt 10 proiecte in tara eligibile pe PNRR, si sa speram ca suntem una din regiunile care va castiga aceasta finantare. Avem in zona Aeroportului Craiova 8 hectare de teren unde putem sa construim de la zero laboratoare, ateliere si tot ce inseamna campus pentru invatamantul dual”, a mai spus presedintele CJ Dolj.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLASTman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
leviatan
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
hilti
Ubitech
MAKITA
BMI_Icopal
CELCO 2020
rigips
strabag nivel 1
leviatan
CDS
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
Acvatot 2019
BALTIC

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023