Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Electromontaj si Romelectro au finalizat constructia LEA Portile de Fier-Resita
Electromontaj si Romelectro au finalizat constructia LEA Portile de Fier-Resita
Info-Santiere Publicat de AG&F 01 Mar 2024 12:11
Proiectul de construire al Liniei Electrice Aeriene 400 kV Portile de Fier - (Anina) - Resita a fost finalizat, linia trecand cu succes proba energizarii, la finalul lunii februarie 2024. Valoarea totala a proiectului de investitii este de 150 de milioane de lei, lucrarile fiind executate de asocierea Electromontaj SA Bucuresti - Romelectro SA, cu subcontractanti: Emfor Montaj SA, Electromontaj SA Sibiu si SC Electromontaj SA Cluj. Proiectarea liniei a fost realizata de catre Institutul de Studii si Proiectari Energetice Bucuresti.
Energizarea liniei nou construite marcheaza incheierea lucrarilor de executie, prin probarea functionarii tehnice a instalatiei electrice.
 
 
Linia Electrica Aeriana 400 kV Portile de Fier – (Anina) – Resita este cel mai complex, din punct de vedere tehnic, si dificil proiect de linie realizat de in Romania, in ultimii 30 ani, traseul acesteia traversand in cea mai mare parte zona muntoasa, cu teren accidentat si greu accesibil. Complexitatea tehnica si provocarile pe care echipele de proiect, atat ale constructorilor, cat si ale Companiei, le-au intampinat in procesul de executie a lucrarilor reflecta efortul extraordinar al specialistilor care au contribuit la finalizarea acestei linii.
 
 
Linia Electrica Aeriana 400 kV Portile de Fier – (Anina) – Resita va fi pusa in functiune din punct de vedere operational odata cu finalizarea lucrarilor de construire a statiei 400 kV Resita, estimata in semestrul al doilea al acestui an. Totodata, noua statie de 400 kV Resita va permite operationalizarea Liniei Electrice Aeriene 400 kV de interconexiune Resita – Pancevo.
Noua Linie Electrica Aeriana 400 kV Portile de Fier – (Anina) – Resita are o lungime totala de 117 kilometri si este alcatuita din doua tronsoane: o constructie noua cu 259 de stalpi (tronsonul Portile de Fier – Anina), cu o lungime de 81,1 kilometri, si modernizarea unei linii existente de 142 de stalpi (tronsonul Anina – Resita), cu o lungime de 36 de kilometri.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
theda mar
viarom
noark
rigips
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
quadratum
concelex
siniat
CDS
Ubitech
ness project
Acvatot 2019
MAKITA
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander