Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - GUVERN: Finantare de 343 milioane lei pentru constructia a 3 spitale de mari arsi
GUVERN: Finantare de 343 milioane lei pentru constructia a 3 spitale de mari arsi
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 23 Mar 2023 12:14
Guvernul aloca 343 milioane lei in pentru finalizarea si operationalizarea proiectelor privind realizarea a trei centre de mari arsi in Bucuresti, Timisoara si Targu Mures, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Carbunaru, citat de Agerpres.
Potrivit acestuia, o ordonanta de urgenta in acest sens a fost adoptata in sedinta de Guvern de miercuri.
"Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta in domeniul sanatatii pentru a ne asigura ca lucrarile de constructie si operationalizare pentru cele trei centre pentru mari arsi vor fi duse la bun sfarsit. Este vorba de o alocare de la bugetul de stat a unei sume de 343 milioane lei pentru ca operationalizarea celor trei centre care vor asigura tratamentul pacientilor cu arsuri grave din Romania sa se duca pana la bun sfarsit. Exista o finantare acordata prin intermediul Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare, asigurata pana la finalul anului viitor. Banii pe care Guvernul a decis sa-i aloce in acest sens vor garanta, practic, ca, cele trei centre de mari arsi din Bucuresti, Timisoara si Targu Mures vor fi realizate, punand astfel la dispozitia pacientilor din Romania capacitatea de a le veni in ajutor cu cele mai inalte standarde in domeniu", a precizat Carbunaru.
Anterior, in cadrul sedintei de Guvern, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Alexandru Florin Rogobete a spus ca pentru aceste obiective se vor aloca din imprumuturi 400 milioane euro, fiind necesara suplimentarea finantarii de la bugetul de stat.
"Ministerul Sanatatii implementeaza proiectul privind reforma sectorului sanitar pentru constructia celor trei centre de mari arsi in Romania: unul la Timisoara, in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, unul la Targu Mures si unul la "Grigore Alexandrescu" pentru pacientii pediatrici. Cele doua imprumuturi cumuleaza 400 de milioane de euro, insa este necesara asigurarea unor sume suplimentare din bugetul de stat al Guvernului dupa anul 2025 pentru finalizarea acestor obiective de investitii. Sigur, diferentele dintre imprumutul estimat initial si sumele actuale sunt datorate inflatiei si cresterilor de preturi pentru materialele de constructii", a precizat acesta.
Reprezentatul Ministerului Sanatatii a mentionat ca, in total, dupa finalizarea acestor obiective de investitii, Romania va avea 31 de paturi pentru pacientii arsi grav, 20 de paturi pentru pacientii intermediari si 58 de sali de operatie dedicate pacientilor cu aceste patologii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
siniat
EDIT-Structural
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ness project
viarom
CDS
Ubitech
theda mar
MAKITA
quadratum
noark
concelex

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander