Agenda Constructiilor
Vineri, 14 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - ANALIZA - Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare - 9 luni 2016

Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare - 9 luni 2016
Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare - 9 luni 2016
PDF, 18 pag A4
Pret: 198 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: PLACI CERAMICE & ADEZIVI
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 15 feb 2017
Sumar: click aici
PLACI CERAMICE SI OBIECTE SANITARE: Majorare de 14% a importului in primele noua luni din 2016
Cuantificand nivelul valoric al importurilor de faianta, gresie si obiecte sanitare, raportat de Institutul National de Statistica (INS) pentru intervalul ianuarie-septembrie 2016, rezulta la o prima vedere o sporire medie sustenabila si relativ semnificativa (+14,37%), ceea ce reflecta cu o relativa acuratete nivelul la care se afla piata autohtona de profil. De asemenea, trebuie precizat faptul ca doar segmentul produselor din categoria obiectelor sanitare a fost cel mai putin dinamic, din perspectiva recuperarii (+1,73%), neincadrandu-se astfel in tendinta generala a pietei, iar la celelalte elemente s-au consemnat tendinte diferite de majorare, de circa +17% in cazul placilor de faianta din import sau de +16,6% pentru cele de gresie. Noile informatii statistice indica faptul ca, dupa finalizarea situatiei de criza economica evidenta, chiar daca piata nationala de constructii continua sa fie grevata de numeroase probleme (si chiar de pericolul declansarii unei recesiuni statistice), punctul maxim de regres pe segmentele analizate a fost atins in 2009 si, inca din 2011, exista un prag-suport puternic, care defineste tendinta ascendenta (de fapt, de recuperare) a vanzarilor. Practic, nivelul importurilor din intervalul de referinta (primele trei trimestre ale anului trecut) este superior dinamicii specifice perioadei anterioare si similare de raportare, ceea ce ar putea indica finalizarea, pe termen scurt sau mediu, a procesului de recuperare a pierderilor si instaurarea unui trend crescator sustenabil si mult mai vizibil dupa anul 2018. Estimarile sunt insa incerte, date fiind anumiti factori exogeni, cum ar fi turbulentele politico-sociale de la inceputul lui 2017. Toate comentariile pe care se bazeaza analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare sunt insotite de numeroase diagrame relevante, cu privire la structura pietelor de import/export, la valoarea operatiunilor comerciale specifice si la pretul mediu, ce prezinta:
 
Valoarea la noua luni a importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare
Valoarea anuala a importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare
 
Structura importurilor de faianta
Valoarea importurilor de faianta
Structura exporturilor de faianta
Valoarea la noua luni a importurilor de faianta
Valoarea la noua luni a exporturilor de faianta
Evolutia pretului mediu al importurilor de faianta (pe surse de provenienta)
 
Structura importurilor de gresie
Valoarea importurilor de gresie
Structura exporturilor de gresie
Valoarea la noua luni a importurilor de gresie
Valoarea la noua luni a exporturilor de gresie
Evolutia pretului mediu al importurilor de gresie (pe surse de provenienta)
 
Structura importurilor de obiecte sanitare
Valoarea importurilor de obiecte sanitare
Structura exporturilor de obiecte sanitare
Valoarea la noua luni a importurilor de obiecte sanitare
Valoarea la noua luni a exporturilor de obiecte sanitare
Evolutia pretului mediu al importurilor de obiecte sanitare (pe surse de provenienta)
Evolutia importurilor de obiecte sanitare (anual)
 
Evolutia importurilor de gresie si faianta
Evolutia pretului mediu al importurilor de gresie si faianta (anual)
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de placi ceramice si obiecte sanitare (in primele noua luni ale anului 2016) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de placi ceramice si obiecte sanitare, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de faianta, gresie respectiv de chiuvete, lavoare, cazi de baie etc., in particular. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in diagrame constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de placi ceramice, obiecte sanitare si gips-carton, in contextul economic actual. La fel ca in editiile precedente ale publicatiei Info-Placi Ceramice, cea actuala include o serie de diagrame suplimentare in cadrul carora se analizeaza evolutia pretului mediu de import si a celui declarat de importatorii din principalele state de provenienta, luand in considerare anumiti indicatori de referinta. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor. 
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-124) si analizele statistice la importurile de placi ceramice si obiecte sanitare, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
ness project
Ubitech
rigips
ERBASU CONSTRUCT
viarom
siniat
EDIT-Structural
leviatan
theda mar
strabag nivel 1
concelex
CONCEPT STRUCTURE
noark
CDS
konsent
quadratum
Acvatot 2019
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander