Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - ANALIZA - Analiza pietei de echipamente HVAC pe anul 2022

Analiza pietei de echipamente HVAC pe anul 2022
Analiza pietei de echipamente HVAC pe anul 2022
PDF, 5 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: SISTEME HVAC
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 07 apr 2022
Sumar: click aici
Crestere de 20% a pietei de echipamente HVAC, la peste 600 milioane euro
Dupa cresteri medii de 4%-5% in ultimii ani, pana in 2020 inclusiv, piata locala de instalatii de incalzire, ventilare si conditionare a aerului - HVAC a inregistrat o evolutie importanta in 2021, de circa 20%, potrivit estimarilor reprezentantilor marilor companii din domeniu. Cresterea s-a datorat mai ales dezvoltarii semnificative a sectorului rezidential, vanzarile totale de echipamente si instalatii HVAC dedicate acestui segment depasind valoarea de 600 de milioane de euro. Potrivit prognozelor de la inceputul acestui an, tendinta ascendenta a pietei HVAC se va pastra si in 2022, cererea urmand a proveni atat din sectorul rezidential, cat si din cel industrial. In ceea ce priveste strict segmentul centralelor termice murale, valoarea pietei este evaluata de furnizori la circa 170 de milioane de euro anual.
Piata de sisteme si echipamente HVAC continua transformarea inceputa in anul 2021, in contextul noilor reglementari cu privire la centralele individuale de apartament, dar si ca urmare a intrarii in vigoare a legislatiei privind consumul energetic al cladirilor. In acest context, in ultimul an s-a inregistrat o crestere semnificativa a cererii pentru pompe de caldura, care reprezinta noul trend in materie de incalzirea locuintei, in timp ce furnizorii de panouri fotovoltaice raporteaza dublari ale vanzarilor.
In contextul geopolitic actual, schimbarile si reglementarile care se anunta la nivelul Uniunii Europene referitoare la centralele pe gaze accelereaza implementarea la scara larga a solutiilor eficiente energetic, dar si tendintele, la nivel global si local ale utilizatorilor, de a opta pentru energia verde si de a diminua cat mai mult poluarea si noxele. Astfel, furnizorii de sisteme si echipamente HVAC mizeaza, in perioada urmatoare, pe o crestere a cererii de pompe de caldura si isi reorienteaza portofoliile catre produse cu eficienta energetica ridicata.
In continuare, jumatate din piata de echipamente HVAC este reprezentata de inlocuiri ale sistemelor ce si-au depasit durata de functionare, cealalta jumatate fiind reprezentata de instalarile noi. O tendinta semnalata de furnizori, ca urmare a uzurii retelei nationale de furnizare apei calde menajere si a agentului termic, este orientarea proprietarilor de apartamente catre centrale de bloc.
Analiza segmentului de HVAC include previziuni privind evolutia sectoarelor de centrale termice, boilere, cazane comerciale si aer conditionat, date privind activitatea celor peste 500 de companii care asigura livrarea si montajul de sisteme HVAC, precum si opiniile reprezentantilor unor companii importante din domeniu, precum Ariston Romania, Ferroli Romania, Hoval Romania, RADOX, Uniprest Instal, Daikin Romania, VTS Romania, Thermostahl, Alaska Energies, e-acumulatori.ro si Movi Construct.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor unora dintre cele mai importante companii care activeaza pe segmentul sistemelor de incalzire, ventilare si conditionare a aerului (HVAC).
 
Informatii suplimentare:
 
Urmatoarea analiza tematica a pietei de echipamente termotehnice si HVAC va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2023.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
ness project
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
CDS
noark
FRONTALE
leviatan
Acvatot 2019
strabag nivel 1
concelex
Ubitech
rigips
MAKITA
quadratum
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander