Agenda Constructiilor
Miercuri, 06 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Info-Santiere - Olympus investeste 40 milioane euro in constructia unui centru logistic langa Brasov
Olympus investeste 40 milioane euro in constructia unui centru logistic langa Brasov
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 21 Sep 2023 15:52
Olympus, unul dintre cei mai mari producatori de lactate din Romania, investeste peste 40 de milioane de euro in constructia unui centru logistic la Halchiu, in judetul Brasov. Noul hub face parte din strategia de dezvoltare a Grupului Hellenic Dairies in Romania si in regiune.
Centrul logistic se afla in faza de constructie, urmand sa fie pus in functiune etapizat, incepand cu luna ianuarie 2024. Pana la finalul anului viitor, acesta va fi complet functional si integrat cu fabrica de lactate detinuta de companie in imediata vecinatate.
Hub-ul din Brasov este menit sa eficientizeze procesele de depozitare si logistica, reducand, totodata, consumul de energie, pentru minimizarea impactului asupra mediului. Acesta va deservi piata locala, precum si toate tarile in care sunt exportate produsele lactate Olympus fabricate in Romania, printre care Germania, Italia, Franta, Marea Britanie, Bulgaria sau Serbia.
Cu o suprafata construita de peste 13.500 de metri patrati, noul centru este un proiect logistic complex, care va include si un depozit la inaltime (high-bay), cu o suprafata de aproximativ 6.000 de metri patrati, complet automatizat, cu o temperatura controlata intre +2 si +4 grade. Odata finalizata investitia, acesta va fi unul dintre cele mai mari depozite frigorifice de tip high-bay din Romania, cu o capacitate de peste 32.000 de paleti.
„Noul centru logistic din judetul Brasov, dotat cu solutii tehnologice de ultima ora, este inca o dovada a angajamentului nostru fata de Romania si a importantei pe care aceasta o are in planurile noastre strategice. In acelasi timp, demararea acestei investitii se aliniaza strategiei noastre de sustenabilitate, axata pe reducerea amprentei de carbon, crearea de ambalaje prietenoase cu mediul inconjurator si reciclare. Olympus va continua sa mizeze pe calitate, inovatie si sustenabilitate”, a declarat Adrian Cornea, Plant Manager Fabrica de Lapte Brasov.
Depozitele high-bay permit depozitarea unor volume mari intr-un minim de spatiu la sol, pe rafturi cu o inaltime de peste 12 metri, cu ajutorul unor macarale automate. Acest tip de solutie logistica are mai multe avantaje, printre care o foarte buna optimizare a spatiului, accesul rapid si in siguranta la produse, disponibilitatea 24/7, reducerea distantelor care trebuie parcurse pentru a livra sau a transporta marfuri sau un consum redus de energie.
Fabrica de Lapte de la Halchiu, din judetul Brasov, a fost inaugurata in 2011, ca urmare a unei investitii Greenfield de peste 55 de milioane de euro. In cei 12 ani de activitate, investitiile totale au ajuns la peste 140 de milioane de euro, fiind directionate cu precadere catre echipamente de ultima generatie pentru colectarea si prelucrarea laptelui, precum si catre tehnologii avansate de ambalare a produselor finite. Unitatea de productie din Halchiu este cea mai tehnologizata fabrica de lactate din Romania, fiind, in acelasi timp, lider in colectarea laptelui de la fermieri romani. Producatorul local al brandului Olympus este Fabrica de Lapte Brasov.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
noark
CDS
leviatan
leviatan
rigips
Acvatot 2019
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE
grundfos
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
viarom
MAKITA
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu