Agenda Constructiilor
Vineri, 17 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - PLOIESTI: Lucrarile la un nou spital, cu 450 de paturi, pot incepe in anul 2023
PLOIESTI: Lucrarile la un nou spital, cu 450 de paturi, pot incepe in anul 2023
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 10 Feb 2022 12:16
Primarul Municipiului Ploiesti, Andrei Liviu Volosevici, a purtat o serie de discutii cu reprezentantii Bancii Mondiale pentru a se obtine solutii de finantare concrete in vederea realizarii Spitalului Municipal de Urgenta Ploiesti.
Delegatia Bancii Mondiale, condusa de doamna Karine Bachongy, a fost primita la sediul municipalitatii, in cadrul unei reuniuni oficiale, la care au participat si prefectul judetului Prahova, domnul Virgiliu Daniel Nanu, precum si viceprimarul municipiului Ploiesti, domnul Daniel Nicodim, administratorul public al municipiului Ploiesti, doamna Simona Albu si consilierul pe probleme de sanatate al primarului municipiului Ploiesti si lider de proiect, doamna Mariana Caju.
Intalnirea a avut loc ca urmare a semnarii, in decembrie 2021, de catre reprezentantii Municipiului Ploiesti a Scrisorii de Angajament cu Corporatia Financiara Internationala, in vederea realizarii, ca un prim pas, a unui studiu preliminar, care sa exploreze optiunile de finantare, construire si mentenanta a noii unitati spitalicesti, printr-un parteneriat public-privat pentru Primaria Municipiului Ploiesti.
Studiul de prefezabilitate va fi realizat in parteneriat cu Banca Mondiala pana la data de 31 mai 2022, iar cel de fezabilitate ar urma sa fie realizat pana la sfarsitul acestui an. Potrivit agendei municipalitatii ploiestene, se estimeaza ca lucrarile la noul spital sa demareze in 2023.
Astfel, in cursul acestei zile, ulterior discutiilor purtate la sediul primariei, reprezentantii diviziei de investitii a Bancii Mondiale au mers si in teren pentru a vedea cele doua spitale aflate in administrarea municipalitatii, respectiv Spitalul Municipal Ploiesti si Spitalul de Pediatrie. A fost vizitata si zona de sud a orasului (strada Ghighiului), unde se doreste sa fie construita noua unitate sanitara complexa – Spitalul Municipal de Urgenta Ploiesti, care va include functiile medicale ale celor doua spitale actuale amintite, intro structura de tip monobloc, cu un numar de 450 paturi. Consilierul pe probleme de sanatate al primarului municipiului Ploiesti si lider de proiect, doamna Mariana Caju, a subliniat, in acest context, ca “Spitalul Municipal de Urgenta Ploiesti va fi compus din cele doua spitale aflate in administrarea Primariei Ploiesti. Pentru a deveni Spital de Urgenta, actuala structura a celor doua spitale va fi modificata, urmand a se regasi mai multe specialitati in viitorul spital. Ne-am propus sa suplimentam numarul de paturi de la 406, cat avem in prezent, la 450”.
Proiectul administratiei publice locale cuprinde realizarea, la nivelul viitorului spital, a unui Centru de Primiri Urgente, servicii medicale obligatorii pentru a se obtine clasificarea de Spital de Urgenta, atat pentru copii, cat si pentru adulti, laborator de analize medicale pentru explorari functionale, radiologie si imagistica, anatomie patologica, A.T.I., Unitate de transfuzie sanguina, un centru de dializa, bloc operator, farmacie, etc.
Reprezentantii autoritatii publice locale au prezentat proiectul municipiului nostru, aratand necesitatea realizarii acestui nou spital in orasul nostru si au oferit specialistilor din cadrul Bancii Mondiale toate detaliile tehnice necesare.
Seful delegatiei Bancii Mondiale, doamna Karine Bachongy, a declarat, in contextul vizitei, ca “angajamentul este factorul necesar pentru demararea unui astfel de proiect in 2 luni. Este un record mondial, insa din ce am discutat la Ploiesti, pentru noi este un semn clar de angajament. Domeniul sanatatii reprezinta o prioritate atat pentru Ploiesti, dar si pentru Romania, iar parteneriatele public-private sunt mecanisme eficiente in cadrul acestor proiecte. Vom colabora strans in perioada urmatoare cu reprezentantii Primariei municipiului Ploiesti, dar si la nivel guvernamental, cu toti factorii de decizie implicati”.
Primarul municipiului Ploiesti, domnul Andrei Liviu Volosevici, a declarat, in cadrul discutiilor, ca “proiectul Spitalului Municipal de Urgenta Ploiesti are prioritate maxima pentru municipalitatea ploiesteana, promisiunea mea de a construi acest spital pentru cetatenii fiind, in continuare, foarte clara si ferma. Avem nevoie de sprijin pentru finantarea tuturor pasilor ce trebuie derulati in cadrul acestui proiect, prezenta reprezentantilor diviziei de investitii a Bancii Mondiale fiind o garantie ca suntem pe drumul cel bun. Sunt convins ca vom avea o buna colaborare cu specialistii Bancii Mondiale, sustinerea Prefecturii judetului Prahova fiind, de asemenea, un element important pentru noi, in cadrul acestui proiect. Le multumesc tuturor pentru angajarea in acest proiect, implicit echipei mele de lucru, care depune eforturi pentru concretizarea acestui obiectiv de investitii foarte important pentru ploiesteni ”.
Intalnirea cu delegatia Bancii Mondiale s-a incheiat dupa o noua runda de discutii aplicate, purtate cu echipele mixte de specialitate implicate direct in proiectul Spitalului Municipal de Urgenta Ploiesti.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
theda mar
strabag nivel 1
concelex
EDIT-Structural
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CDS
viarom
noark
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
ness project
MAKITA
leviatan
Ubitech
siniat

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander