Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - PS1 pregateste o investitie de 246 milioane lei in gestionarea deseurilor din sector
PS1 pregateste o investitie de 246 milioane lei in gestionarea deseurilor din sector
Info-Santiere Publicat de AG&F 30 Iun 2022 09:47
Primaria Sectorului 1 si-a propus finantarea din fonduri europene a unui sistem integrat de colectarea selectiva a deseurilor din aceasta zona administrativa pe cinci fractii: hartie/carton, plastic/metal, sticla, deseuri reziduale si bio-deseuri.
Consiliul Local Sector 1 a adoptat, recent, un proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei tehnico-economice revizuite a proiectului de investitii „Sistem integrat de colectare a deseurilor la nivelul Sectorului 1” si privind aprobarea participarii Sectorului 1 cu acest proiect in scopul unei finantari nerambursabile in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, Axa prioritara 3- Dezvoltarea infrastructurii de mediu in conditii de management eficient al resurselor, Obiectul Specific 3.1-Reducerea numarului depozitelor neconforme si cresterea gradului de pregatire pentru reciclare a deseurilor din Romania.
Potrivit proiectului, urmeaza sa fie amenajate puncte de colectare selectiva atat supraterane, cat si subterane. in concret, urmeaza a fi amenajate un numar de 244 puncte de colectare subterane cu un numar de 1394 de module subterane de colectare. Capacitatea volumetrica a fiecarui modul subteran va fi de 3 metri cubi (mc), iar capacitatea volumetrica totala a modulelor subterane va fi de 4182 mc.
Totodata, vor fi amenajate 698 de puncte de colectare supraterane, care vor avea 1442 module supraterane de colectare cu compactare si 2416 module supraterane de colectare fara compactare. Capacitatea volumetrica a fiecarui modul suprateran va fi de 0,24 mc, iar capacitatea volumetrica totala a modulelor supraterane va fi de 952,92 mc.
In plus, vor fi achizitionate 20.000 de unitati de compostare individuale cu un volum de 0,28-0,30 mc (280 - 300 litri).
 
Punctele de colectare vor fi dotate cu panouri fotovoltaice
Punctele de colectare selectiva vor fi dotate cu panouri fotovoltaice si vor beneficia de sisteme de supraveghere video, iar monitorizarea utilizatorilor individuali va fi realizata prin dotarea pubelelor cu CIP-uri. Mai mult, va fi amenajat un centru de monitorizare date dotat cu un server gazduire software gestiune si un software de gestiune.
„Imi doresc ca in cel mai scurt timp posibil sa implementam un Sectorul 1 un sistem ultramodern de colectare selectiva a deseurilor care sa corespunda in cel mai inalt grad atat legislatiei europene in domeniu cat si nevoilor comunitatii din aceasta zona administrativa. Fiind vorba de o investitie de amploare intentionam sa o finantam din fonduri europene nerambursabile. Doresc sa multumesc consilierilor locali ca au lasat la o parte orgoliile personale si interesele politice si au aprobat acest proiect esential pentru comunitatea locala si pentru cresterea calitatii vietii in aceasta zona administrativa”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
Prin implementarea acestui proiect, capacitatea de colectare fractie reciclabila uscata (hartie/carton si plastic/metal) va fi de 1.091,52 mc, echivalent a circa 22.000 t/an, care se pot recupera in statia de sortare, capacitatea de colectare fractie reciclabila sticla va fi de 901,92 mc, echivalent a circa 3000 t/an, care se pot recupera intr-o statie de reciclare a sticlei, capacitatea de colectare fractie reciclabila umeda(bio-deseuri) va fi de 1032,96 mc, echivalent a circa 17.500 t/an, care se pot trata in cadrul unei statii de compostare, iar capacitatea de colectare fractie reciclabila umeda (deseuri reziduale) va fi de 1032 mc, echivalent a circa 17500 t/an, care se pot depozita pe groapa de gunoi.
Potrivit proiectului de hotarare, valoarea totala a investitiei este de peste 246 milioane de lei, inclusiv TVA. Din bugetul local urmeaza a finantata contributia eligibila a Sectorului 1, reprezentand 2% din valoarea cu TVA a costurilor eligibile acceptate la finantare precum si a tuturor costurilor neeligibile.
 
SISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
Acvatot 2019
siniat
CDS
leviatan
EDIT-Structural
MAKITA
concelex
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
viarom
ness project
Ubitech
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander