Agenda Constructiilor
Marti, 15 Iunie 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - SECTOR 4: Au inceput lucrarile la cel mai mare spital de stomatologie din Romania
SECTOR 4: Au inceput lucrarile la cel mai mare spital de stomatologie din Romania
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 18 Mai 2020 14:08
Peste 50 de cabinete medicale, dotari de ultima generatie, echipamente moderne, consultatii si tratamente specifice pentru cele mai grave afectiuni stomatologice oferite de cei mai buni specialisti in domeniu. Toate acestea se vor regasi in cel mai nou si modern spital de stomatologie din Romania ce va fi construit in Sectorul 4 al Capitalei.
Rezultat al cooperarii dintre Primaria Sectorului 4 si Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Centrul Medical Multifunctinal este primul spital de stomatologie din tara noastra construit in ultimii 50 de ani, dintr-o investitie publica.
Cu o suprafata desfasurata de 4.954 de mp, spitalul de stomatologie va fi construit intr-o zona accesibila a Sectorului 4, pe Soseaua Oltenitei nr. 9 si va avea un regim de inaltime de P+2E. Parterul si etajele superioare vor cuprinde cabinete medicale, sali de asteptare, spatii pentru prezentari si sedinte, farmacie,grupuri sanitare, zone administrative
Cabinetele vor fi configurate si amenajate corespunzator, atat pentru adulti cat si pentru copii, pentru care au fost gandite spatii dedicate, cu un mediu placut, viu colorat,ca acestia sa vina la medic fara frica. In acelasi timp, spitalul va avea sali speciale pentru interventiile chirurgicale complexe. De asemenea, pe langa functionalitatea medicala, noul ansamblu va avea si o componenta educationala.
Astfel, urmare a unei investitii de 2 milioane de euro, in aceeasi cladire va fi construit si un amfiteatru cu o suprafata de 2000 metri patrati pentru studentii, rezidentii si doctoranzii Facultatii de Stomatologie ai UMF „Carol Davila”.
In prezent, acestia isi desfasoara activitatea in mai multe cladiri vechi, cu risc seismic ridicat, aflate intr-o stare avansata de degradare. Odata cu finalizarea lucrarilor de constructie a noului spital, studentii si rezidentii din tara si din strainatate vor avea la dispozitie, spatii moderne, dotate corespunzator pentru studiu si practica. Pentru a facilita accesul, in imediata vecinatate a spitalului a fost construita deja o parcare de 236 locuri, urmand ca noi parcaje sa fie configurate si in curtea unitatii medicale.
Aceasta va fi amenajata atat cu spatii verzi cat si cu alei pietonale si carosabile pentru accesul autovehiculelor private si a celor speciale (salubrizare, aprovizionare). Lucrarile vor dura 12 luni. Valoarea investitiei in constructia spitalului este de aproximativ 25.000.000 lei fara TVA, banii provenind de la Compania Nationala de Investitii.
La aceasta suma se adauga si valoarea de 16.000.000 de lei,constand in dotarea spitalului cu aparatura,echipamente si mobilier. Dotarea acestei unitati medicale va reveni Primariei Sectorului 4 si va face obiectul unui credit ce va fi disponibil incepand cu anul 2021 de la Banca Europeana de Investitii.
Dezvoltarea infrastructurii spitalicesti reprezinta o prioritate pentru Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti, in sensul imbunatatirii si asigurarii serviciilor medicale. Asta cu atat mai mult, cu cat in momentul de fata, multe dintre cabinetele medicale existente nu mai corespund, nici din punct de vedere al spatiilor necesare sau al nivelului de dotare pentru desfasurarea in bune conditii a actului medical, nici din punct de vedere al sigurantei cladirilor, atat pentru pacienti cat si pentru personalul medical.
 
ALLBIMgamma_2021AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
Acvatot 2019
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
Ubitech
hilti
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere