Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - SIBIU: Autorizatie de construire pentru noul Spital Judetean de 200 milioane euro
SIBIU: Autorizatie de construire pentru noul Spital Judetean de 200 milioane euro
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 11 Aug 2021 06:52
Consiliul Judetean Sibiu a obtinut vineri, 6 august, Autorizatia de Construire a Noului Spital Judetean. Documentul reprezinta ultima etapa de avizare si primul pas prin care institutia poate depune proiectul in vederea accesarii de fonduri europene nerambursabile.
Conform autorizatiei, lucrarile de executie ale Noului Spital Judetean trebuie sa fie demarate pana in luna august 2022 si se vor desfasura pe o perioada de 36 de luni de la emiterea ordinului de incepere.
”Prin obtinerea Autorizatiei de Construire a Noului Spital Judetean suntem cu un pas mai aproape de un moment pe care toata comunitatea din judetul nostru si nu numai il asteapta. Acesta va fi construit tinand cont de standardele actuale de mediu impuse de Uniunea Europeana, complet digitalizat si cu servicii medicale si costuri eficientizate. Noul Spital Judetean va fi o cladire a viitorului care sa inspire actualele generatii pentru a intelege actul medical in noua perspectiva si la un nivel cat mai ridicat al performantelor” a precizat presedinta CJ Sibiu, Daniela Cimpean.
Cele mai importante etape care mai trebuie parcurse pentru realizarea proiectului de construire a Noului Spital Judetean sunt:
1. Pregatirea documentatiei pentru obtinerea de finantare nerambursabila;
2. Achizitia serviciilor de management, asistenta tehnica si executie lucrari;
3. Construirea Noului Spital Judetean.
Noul Spital Clinic Judetean de Urgenta va fi construit pe strada Calea Surii Mici si va avea un numar de 805 de paturi pentru adulti si copii. Cladirea va fi construita pe 5 etaje, parter si demisol, suprafata construita fiind de 21.500,40 mp. Pe langa constructia efectiva se vor amenaja pe o suprafata de 153.443,2 mp un numar de 973 de locuri de parcare, spatii verzi, alei pietonale si benzi de circulatie auto. Valoarea constructiei este estimata la 970.742.920 lei, fara TVA, conform autorizatiei.
Totodata, proiectul Noului Spital Judetean are la baza principii sustenabile de construire bazate pe optimizarea costurilor, pe solutii de management sanitar complet digitalizate, pe un sistem de monitorizare si control centralizat, dar si pe solutii de management eficient al consumurilor si al mentenantei cladirii - cladirea indeplineste conceptul nZEB 30% (nearly Zero-Energy Building reprezinta un indicator asociat unei cladiri cu consum de Energie aproape Zero). Necesarul de energie va fi acoperit in mare masura din surse regenerabile care sunt prevazute in proiect.
 
ALLBIMRAWLPLUGhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
strabag nivel 1
MAKITA
EDIT-Structural
leviatan
concelex
viarom
Acvatot 2019
theda mar
siniat
noark
quadratum
konsent
CONCEPT STRUCTURE
ness project
Ubitech
CDS
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander