Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - SSAB-AG a finalizat extinderea Aeroportului Oradea, investitie de 47 milioane euro
SSAB-AG a finalizat extinderea Aeroportului Oradea, investitie de 47 milioane euro
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 20 Mai 2024 12:13
Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a devenit operational dupa un an si jumatate de lucrari. Constructia a fost realizata de asocierea SSAB-AG SA (lider) - Bemel AG - Aca Zoork, valoarea lucrarilor fiind de 234,7 milioane de lei (47 milioane de euro), finantata din fonduri europene. Proiectarea generala in faza documentatiilor a fost elaborata de compania Consitrans. Inaugurarea oficiala a noului terminal a avut loc la data de 18 mai, cu un zbor charter catre Hurghada, operat de compania aeriana HiSky.
"In cadrul proiectului, suprafata terminalului a fost extinsa la 12.500 de metri patrati, iar capacitatea de deservire a aeroportului a fost dublata, ajungand la 800 de pasageri pe ora. Totodata, au fost introduse sisteme digitalizate pentru a facilita procesarea pasagerilor si a bagajelor lor. In plus, s-a extins platforma de parcare la 320 de locuri", a transmis Calin Gal, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bihor.
Noul terminal include zone pentru plecari si sosiri, cu sase porti de imbarcare, trei pentru destinatii Schengen si trei pentru non-Schengen. In plus, exista rezerve modulare de ajustare a capacitatii aeroportului, in functie de nevoi.
In plus, s-au realizat camere de joaca pentru copii, camere pentru mama si copil, toalete, cabine telefonice antifonate, saloane business, spatii comerciale, birouri pentru personalul administrativ, handling, de securitate si pentru reprezentantii institutiilor cu atributii de control: Politia de Frontiera, SRI si Vama. Pasagerii au posibilitatea sa efectueze rapid inregistrarea bagajelor, cu ajutorul celor sapte aparate automate self-check-in, dar si in mod clasic.
Lucrarile de modernizare au inclus si implementarea unui sistem de incalzire prin pardoseala folosind apa geotermala si o centrala fotovoltaica de producere a energiei electrice, cu putere de 1,3 MW, pe acoperis. Investitiile au cuprins si extinderea suprafetelor betonate din fata terminalului pentru a facilita accesul pasagerilor, a personalului si a utilajelor aeroportuare, extinderea drumului de acces si realizarea parcarii (capacitate de 320 de locuri, cu 10 surse pentru incarcare autoturisme electrice), achizitia unui echipament de degivrare pentru perioadele cu temperaturi scazute si alte lucrari conexe.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
noark
strabag nivel 1
ness project
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
CDS
ERBASU CONSTRUCT
konsent
Ubitech
siniat
leviatan
EDIT-Structural
Acvatot 2019
concelex
quadratum
viarom
BogArt
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander