Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - TARGOVISTE: Investitie de 97 milioane lei in modernizarea Palatului Administrativ
TARGOVISTE: Investitie de 97 milioane lei in modernizarea Palatului Administrativ
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 29 Sep 2023 11:15
Palatul Administrativ din judetul Dambovita, in care isi desfasoara activitatea patru institutii la nivel judetean - Consiliul Judetean Dambovita, Institutia Prefectului Judetului Dambovita, Directia Judeteana de Statistica Dambovita si Directia Judeteana pentru Cultura Dambovita, va intra intr-un proces de modernizare integrata. Acest obiectiv se va realiza printr-un proiect ce a fost aprobat in cadrul Programului national de consolidare a cladirilor cu risc seismic ridicat. In acest scop, presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Corneliu Stefan, a semnat astazi, 25 septembrie 2023, contractul de finantare al proiectului de modernizare, alaturi de reprezentantii Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.
Ca una dintre cele mai mari cladiri din judet, Palatul Administrativ este un obiectiv reprezentativ pentru municipiul Targoviste. Constructia este amplasata in intravilanul municipiului Targoviste, in zona centrala - Piata Tricolorului, nr. 1. In varsta de peste 50 de ani, sediul administrativ are nevoie de lucrari de consolidare, reabilitare si modernizare, astfel incat activitatea institutiilor al caror sediu este in acest imobil sa se realizeze in conditii de siguranta, in baza normativelor si legislatiei in vigoare.
Valoarea totala estimata a investitiei este de 97.000.000 de lei. Din aceasta valoare, suma de 94.400.000 de lei va fi finantata de la bugetul de stat, iar 2.600.000 de lei vor fi asigurati din bugetul local.
Alcatuita dintr-un corp turn cu 9 etaje si un corp bara cu 4 etaje, Palatul Administrativ are suprafata construita la sol de 1.020 mp si suprafata desfasurata de 6.200 mp.
Modernizarea integrata a cladirii va consta in lucrari specifice de consolidare a structurilor ambelor corpuri - lucrari asupra fundatiilor, peretilor si planseelor, lucrari de instalatii si echipamente aferente instalatiilor, lucrari pentru cresterea eficientei energetice, lucrari de modernizare a spatiilor interioare, care vor atrage reducerea consumului de energie si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, dar si lucrari de amenajare a parcarii, spatiilor verzi, aleii pietonale si cailor de acces.
Cu prilejul semnarii contractului de finantare, presedintele Corneliu Stefan a spus: „Sunt deosebit de bucuros ca astazi am ocazia de a semna acest important contract de finantare! Este un proiect ambitios, al carui obiectiv echivaleaza cu o innoire a imobilului-gazda a patru institutii judetene, care lucreaza pentru cetatenii damboviteni, si, in acelasi timp, o cladire-simbol din viata Dambovitei, si care, de mai bine de cinci decenii, isi are un loc in istoria orasului si a judetului nostru. Suntem constienti de importanta acestui proiect si vom actiona permanent pentru ca obiectivele asumate prin contractul de finantare sa fie indeplinite integral. Lucrarile de modernizare proiectate se vor reflecta in calitatea serviciilor oferite cetatenilor damboviteni, ceea ce, in final, echivaleaza cu o imagine superioara, a unei administratii publice judetene moderne si deschise catre viitor.”
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
siniat
ness project
konsent
BogArt
Acvatot 2019
leviatan
strabag nivel 1
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
rigips
Ubitech
theda mar
noark
viarom
CONCEPT STRUCTURE
concelex
CDS

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander