Agenda Constructiilor
Joi, 28 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - TIMISOARA: Primaria contesta neincluderea la finantare din PNRR a noii maternitati
TIMISOARA: Primaria contesta neincluderea la finantare din PNRR a noii maternitati
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 23 Ian 2023 14:02
Primaria Municipiului Timisoara contesta punctajul acordat de Ministerul Sanatatii pentru noua Maternitate, in vederea obtinerii de fonduri nerambursabile prin Planul National de Rezilienta si Redresare (PNRR) - Componenta C12 Sanatate - I.2. In urma evaluarii proiectelor, Maternitatea noua a primit un punctaj de 60 de puncte din 100, desi, conform estimarilor interne ale aparatului de specialitate, aceasta ar fi trebui sa fie de cel putin 69. Punctajul estimat ar fi incadrat proiectul noii Maternitati pe lista de proiecte care sa primeasca finantare.
„Facem urmatorul pas firesc in aceasta procedura si depunem contestatie. Solicitam reevaluarea proiectului, pentru ca avem un proiect matur, indeplinim criteriile de evaluare si nu este deloc clar unde am fost depunctati. Ministerul Sanatatii nu ne-a dat o motivare a punctajului si asta ne ridica niste semne de intrebare. Pentru ca, totusi, vorbim de fonduri publice, care vin de la Comisia Europeana si trebuie sa existe o transparenta a alocarii acestor bani. Sunt sigur ca Ministerul Sanatatii are fie optiunea suplimentarii fondurilor, fie un fond de urgenta pentru contestatii, asa cum ar fi normal in cazul in care exista contestatii intemeiate. De asemenea, ma astept ca aceasta contestatie a noastra sa fie evaluata de o alta comisie, daca se poate independenta politic si de Ministerul Sanatatii”, transmite primarul Dominic Fritz.
Pana in data de 20 ianuarie 2023, Primaria nu a primit raportul evaluarii, desi termenul de depunere al contestatiilor este 26 ianuarie. Echipele Primariei pregatesc contestatia, care va fi depusa la inceputul saptamanii viitoare. Proiectele castigatoare au fost anuntate in dimineata datei de 11 ianuarie, printr-o conferinta de presa, desi rezultatele finale au fost raportate pe platforma dedicata PNRR doar in seara zilei respective. In momentul conferintei de presa a Ministerului, echipele din cadrul Primariei, impreuna cu proiectantul, inca pregateau raspunsurile pentru cererile de clarificari pe care le-a cerut Ministerul Sanatatii.
Reamintim ca proiectul pentru constructia unei Maternitati noi in zona Balta Verde are autorizatie de construire emisa, fiind posibila lansarea licitatiei de executie. Costul de realizare al investitiei este de 683.636.275,88 lei (fara TVA), echivalentul a 138.161.370,20 euro (fara TVA). Din cauza acestui cost ridicat, investitia nu poate fi sustinuta doar din bugetul local, fiind necesara accesarea unei finantari nationale sau europene.
 
hiltiALLBIMman and machineALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CDS
leviatan
theda mar
Ubitech
Acvatot 2019
FRONTALE
leviatan
viarom
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
grundfos
noark
BALTIC
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
BA 2023
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica