Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - FACIAS: CNAIR a cheltuit 25 milioane euro pe studii pentru proiecte nerealizabile
FACIAS: CNAIR a cheltuit 25 milioane euro pe studii pentru proiecte nerealizabile
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 18 Ian 2023 12:36
Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a solicitat, anul acesta, pe 9 ianuarie, instantei de judecata constatarea existentei unui prejudiciu de milioane de euro, bani cheltuiti din bugetul de stat de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru studii de prefezabilitate si fezabilitate ale unor lucrari de constructii care nu s-au mai realizat.
Potrvit actiunii depuse de FACIAS, CNAIR este incapabila sa administreze si sa gestioneze eficient elaborarea si aplicarea proiectelor, ceea ce aduce prejudicii enorme statului.
In cuprinsul actiunii, FACIAS a invocat incapacitatea administrativa a CNAIR de a gestiona eficient elaborarea si aplicarea proiectelor de prefezabilitate si fezabilitate, fapt ce a determinat cheltuirea aiuristica unor sume uriase din banii publici.
In loc sa cheltuie banii pe sosele si autostrazi, CNAIR a cheltuit 25 de milioane de euro pe hartii inutile!
FACIAS a demonstrat in intampinarea catre instanta de judecata faptul ca sintagma devenita populara “avem autostrazi… pe hartie” are in spate o realitate crunta: zeci de proiecte au fost comandate si platite de catre compania de stat, insa o parte dintre acestea nu au fost niciodata puse in practica, iar altele s-au dovedit pur si simplu neutilizabile.
Actiunea FACIAS vizeaza partea nevazuta de publicul larg a modului scandalos in care o autoritate finantata din banii romanilor se face ca munceste. Un calcul simplu, bazat pe raspunsul primit de FACIAS chiar de la CNAIR arata ca aceasta companie a platit, in total, pe studii de fezabilitate, 25 de milioane de euro, iar lucrarile aferente sunt, in prezent, neefectuate.
Avem speranta ca actiunea noastra in instanta sa activeze institutii precum Curtea de Conturi care are in atributii controlul gestionarii si eficienta cheltuirii banilor publici, pentru ca aceste sume trebuie recuperate de la cei responsabili.
 
ALLBIMVideoConfAC-iulALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
Ubitech
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
rigips
leviatan
grundfos
strabag nivel 1
noark
leviatan
viarom
CDS
MAKITA
BALTIC

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu