Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Lucrarile la Pasajul Solventul continua cu chesonul de sub liniile de cale ferata
Lucrarile la Pasajul Solventul continua cu chesonul de sub liniile de cale ferata
Infrastructura Publicat de AG&F 15 Mai 2024 10:11
Investitia Primariei Timisoara din zona Solventul pentru conectarea zonei de vest cu restul orasului avanseaza cu lucrari complexe necesare pentru impingerea chesonului pe sub liniile de cale ferata. Executantul pasajului Solventul, care, in aceasta luna, incepe constructia structurii in lungime de aproximativ 70 de metri si cu o latime de 28 de metri, lucreaza atat la platforma de lansare a chesonului, cat si la zidul de impingere si la peretii mulati.
"Lucrarea de la Solventul este cruciala pentru imbunatatirea modului in care ne deplasam in Timisoara, fie ca folosim masina, bicicleta sau transportul in comun. Este o conexiune pe care timisorenii o asteapta de decenii bune si ma bucur ca santierul progreseaza. Pasajul va schimba radical felul in care zona de vest se conecteaza cu restul orasului.
 
 
Practic, va da un impuls major de dezvoltare intregii zone Ronat, Mehala, Bogdanestilor, datorita alternativelor de transport moderne pe care timisorenii le vor avea la dispozitie”, a declarat primarul Dominic Fritz. 
In paralel cu lucrarile necesare pentru impingerea tunelului, pe cele doua rampe, de pe strada Garii si de pe Calea Bogdanestilor, sunt executate lucrari de montare a conductelor de aductiune de apa. Odata finalizata aceasta operatiune, pe Calea Bogdanestilor poate avansa amenajarea buclei provizorii care va permite reluarea circulatiei tramvaiului 5, dupa 15 ani. Totodata, constructorul face pregatiri pentru breteaua de drum si la trotuare, lucrari care vor fi executate in paralel cu constructia chesonului.
 
 
Operatiunea de impingere a tunelului pe sub liniile de cale ferata, circa 70 de metri, fara oprirea traficului feroviar, va avea loc dinspre rampa de pe strada Garii spre rampa de pe Calea Bogdanestilor si va dura doua - trei luni, in functie de ce se afla in subteran, pe sub linii.
Pasajul Solventul, in lungime de 87 metri, cu sosea cu doua benzi pe sens, linie dubla de tramvai, trotuare si piste de biciclete, va asigura legatura intre Dambovita si Ronat si va degreva traficul din oras. Investitia Primariei Timisoara are o valoare de 132 de milioane de lei, din care 89 de milioane de lei de la bugetul local si 43 de milioane prin programul Anghel Saligny. 
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
CDS
EDIT-Structural
noark
concelex
ERBASU CONSTRUCT
ness project
rigips
theda mar
Ubitech
Acvatot 2019
strabag nivel 1
siniat
leviatan
viarom
konsent
quadratum
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander