Agenda Constructiilor
Marti, 05 Iulie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - MARAMURES: S-a semnat contractul pentru elaborarea SF a centurii Baia Mare
MARAMURES: S-a semnat contractul pentru elaborarea SF a centurii Baia Mare
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 19 Nov 2021 12:07
A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate a obiectivului de investitii ”Varianta de ocolire Baia Mare”, de catre presedintele Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan, primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, si reprezentantii societatii care va realiza studiul.
Durata de executie a contractului este de 18 luni, impartita in doua etape, si anume: etapa I prevede elaborarea studiului de fezabilitate si obtinerea de avize si acorduri necesare in maxim 6 luni, iar etapa a II-a prevede intocmirea documentatiilor suport, pregatirea, evaluarea, depunerea si aprobarea cererii de finantare, etapa care va fi desfasurata pe o perioada de 12 luni. In ceea ce priveste lucrarile de executie pentru acest proiect, acestea vor fi demarate in anul 2023.
Suma totala pentru realizarea Studiului de Fezabilitate este de 1.964.600 lei, la care se adauga TVA. Finantarea necesara pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru acest proiect va fi asigurata in parteneriat de catre Consiliul Judetean Maramures si Primaria Baia Mare, in baza Acordului de asociere dintre cele doua institutii adoptat la finele anului 2020.
Tot pentru asigurarea realizarii acestui proiect a fost semnat si un Acord de parteneriat intre Consiliul Judetean Maramures si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Valoarea totala estimata a proiectului este de 88 de milioane de euro, bani care vor fi asigurati din fonduri europene prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM). Conform datelor tehnice, lungimea estimata a centurii ocolitoare este de 30 de kilometri, fiind prevazuta cu o banda pe sens, respectiv cu doua benzi pe sens in zonele de trafic mai aglomerat, si cu noduri rutiere, care vor asigura conectivitatea cu toate drumurile nationale si judetene din zona adiacenta municipiului Baia Mare.
Varianta ocolitoare metropolitana va intersecta urmatoarele drumuri: DN 1C Baia Mare - Halmeu (Satu Mare); DC 99 Merisor; DC 97 Bozanta Mare; DC 68 Bozanta Mica; DC 68 Lapusel; Conexiune Drum Expres Somes; DN 1C Dej - Baia Mare; DJ 182B Baia Mare - Somcuta Mare; DN 18B Baia Mare - Targu Lapus; DC 25 Satu Nou de Sus; DN 18 Baia Sprie - Sighetu Marmatiei. De asemenea, va asigura conectivitate cu Aeroportul International Maramures, care urmeaza sa beneficieze de un terminal nou, modern, adaptat nevoilor de dezvoltare a judetului.
Ionel Bogdan, presedintele administratiei judetene, a vorbit despre importanta realizarii proiectelor care dezvolta reteaua de transport de la nivelul judetului Maramures si implicit a municipiului Baia Mare: ”Prin dezvoltarea infrastructurii rutiere in zona metropolitana a municipiului Baia Mare, vom spori eficienta economica a infrastructurii de transport din Maramures si astfel contribuim la dezvoltarea economica a judetului si, totodata, cream premisele pentru cresterea investitiilor.
Odata cu realizarea centurii ocolitoare a municipiului Baia Mare asiguram accesul populatiei si al mediului de afaceri la o retea de transport rutier sigura, operationala, care sa contribuie la reducerea numarului de accidente rutiere, precum si la reducerea timpilor de calatorie.
Realizarea unui drum la standarde europene, va oferi masurile de siguranta necesare pentru toti participantii la trafic, va imbunatati conditiile de transport si va contribui direct la reducerea semnificativa si descongestionarea traficului rutier de tranzit in zona metropolitana a municipiului Baia Mare si in localitatile periurbane, imbunatatind astfel si conectivitatea la nivel regional.
Varianta de ocolire a municipiului Baia Mare este un proiect la care tin mult, pentru care am lucrat inca din prima zi de mandat la Consiliul Judetean si pe care stiu ca si-l doresc multi maramureseni care stau zilnic chiar si zeci de minute la intrarea sau iesirea din oras.
Am incredere ca acest proiect va aduce dezvoltare in judetul nostru, iar maramuresenii vor beneficia de conditii de transport sigure, la standarde europene. Multumesc Primariei Baia Mare si primariilor Baia Sprie, Tautii Magheraus, Grosi, Recea si Dumbravita pentru deschiderea si sprijinul acordat acestui proiect. Impreuna vom reusi sa dezvoltam aceasta zona metropolitana, sa cream conditii pentru investitii si pentru o viata mai buna pentru maramureseni.”
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BMI_Icopal
Ubitech
rigips
strabag nivel 1
CELCO 2020
hilti
MAKITA
leviatan
Acvatot 2019
viarom
leviatan
hidroplasto
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere