Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Parteneriat intre Primaria Oradea si CNAIR pentru Centrul de Transport Intermodal
Parteneriat intre Primaria Oradea si CNAIR pentru Centrul de Transport Intermodal
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 15 Feb 2023 11:09
Primarul Oradiei, Florin Birta, si directorul CNAIR, Cristian Pistol, au semnat, in prezenta ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, acordul de parteneriat dintre Primaria Oradea si Compania Nationala de Infrastructura Rutiera (CNAIR) pentru obiectivul „Construire drumuri colectoare si pasaj pentru Centrul de Transport Intermodal din Oradea".
Obiectul acestui parteneriat este de a stabili drepturile si obligatiile partilor, contributia financiara proprie a fiecarei parti la bugetul proiectului, precum si responsabilitatile ce le revin in implementarea activitatilor aferente proiectului, care este depus in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta, Componenta 4 - Transport sustenabil, precum si pe perioada de durabilitate si de valabilitate a contractului de finantare.
In timp ce administratia publica locala are ca sarcini achizitia contractului de lucrari, dirigentia de santier, monitorizarea si implementarea proiectului si a executiei lucrarilor, precum si realizarea cererii de rambursare, CNAIR va asigura finantarea proiectului.
Valoarea totala se ridica la 68.087.444 de lei, din care finantarea europeana este de 47.234.449 lei, iar restul, contributia municipiului Oradea.
„Acest parteneriat este un pas esential pentru derularea investitiei in valoare de aproape 70 de milioane de lei, care va asigura o circulatie fluida in zona, precum si accesul la viitorul centru logistic intermodal care prevede un transport combinat rutier-feroviar al marfurilor, cu facilitati de manipulare si depozitare a marfurilor si zone dedicate serviciilor‘', a transmis primarul Florin Birta.
Pentru executia lucrarilor au fost depuse trei oferte, care se afla in faza de evaluare:
1. PORR CONSTRUCT - ofertant unic, avand ca subcontractanti pe S.C. RITMOTEH S.R.L. si ENERGOTRANSCONSULT S.R.L;
2. Asocierea formata din PROCONS GROUP - lider de asociere, Freyrom - asociat 1, Constructii Erbasu - asociat 2, avand ca subcontractanti PE LEKO CONSTRUCT, RITMOTEH S.R.L, DRUMURI ORASENESTI S.A.;
3. Asocierea formata din SSAB-AG - lider de asociere, HYDROSTROY AD - asociat 1, avand ca subcontractanti pe ELECTROAXA S.R.L, GAZINSTAL ENERGY, ACA ZOORK PROJECT.
Proiectul prevede trei mari obiective:
- pasaj peste sensul giratoriu, in zona parcului industrial, amplasat pe DN1, cu o lungime de 1.043 de metri;
- drum colector cu o lungime de 2.220 m, care se va intersecta cu drumul de legatura Centura Oradea - Autostrada A3 Biharia-Bors;
- drum de acces, lung de 665 de metri, care va incepe din intersectia cu drumul colector si va ajunge pana la viitorul acces in Centrul de Transport Intermodal.
Durata de executie a pasajului si a drumurilor colectoare este de 16 luni.
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CDS
strabag nivel 1
Acvatot 2019
rigips
ness project
EDIT-Structural
siniat
noark
theda mar
concelex
viarom
leviatan
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
quadratum

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander