Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - PORR Construct depaseste 38% stadiu de executie la Varianta Ocolitoare Arad - Est
PORR Construct depaseste 38% stadiu de executie la Varianta Ocolitoare Arad - Est
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 30 Apr 2024 12:51
Lucrarile la constructia Variantei Ocolitoare Arad - Est au ajuns la un stadiu fizic de 38%, informeaza Directia Regionala Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara. Antreprenorul general, PORR Construct, a deschis santierul in toamna anului trecut, iar la aceasta data se lucreaza sustinut, cu circa 175 de muncitori, inclusiv personal TESA.
"La partea de drum sunt in curs de executie lucrari la terasamente, umpluturi la rampa podului peste Mures, strat de forma, fundatie din balast. La podul peste Mures se lucreaza atat la infrastructura podului, cat si la suprastructura, montandu-se grinzi, predale, placa de suprabetonare. In paralel, se fac lucrarile de relocare a utilitatilor. La pasajul peste CF, a fost finalizata infrastructura, fiind in curs de executie suprastructura pasajului (grinzi, predale, placa de suprabetonare)", a transmis DRDP Timisoara.
 
 
Proiectul prevede construirea unei variante de ocolire (drum nou) cu o lungime de 11 km, a unui pod peste raul Mures si a unui pasaj de cale ferata. De asemenea, vor fi amenajate 5 sensuri giratorii, doua intersectii in cruce, o pista pentru biciclete de 7,2 km lungime, precum si doua statii pentru mijloacele de transport in comun.
Termenul de finalizare al contractului este ianuarie 2025.
Contractul de executie atribuit companiei Porr Construct are valoarea de 259,55 milioane de lei (fara TVA). Valoarea totala a proiectului este de 372,6 milioane de lei, finantarea fiind asigurata prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.
 
 
Contractul de supervizare a lucrarilor de proiectare si executie a Variantei Ocolitoare a Municipiului Arad - Est, cu o valoare estimata la 1,4 milioane de lei (fara TVA), se afla in etapa de atribuire, la licitatie fiind depuse trei oferte:
  1. Carpat Design Consulting, cu Consitrans tert sustinator;
  2. Aksa Management;
  3. Ventra Project Management.
Cele trei oferte se afla in etapa de evaluare financiara si tehnica, ce are termenul-limita stabilit la 2 iulie 2024.
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA, prin DRDP Timisoara, este supervizor al acestei investitii lansate de Consiliul Judetean Arad.
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
quadratum
BogArt
ness project
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
siniat
leviatan
concelex
MAKITA
EDIT-Structural
Acvatot 2019
SSAB
Ubitech
theda mar
rigips
Arduro
konsent
strabag nivel 1
CDS
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander