Agenda Constructiilor
Luni, 15 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - PORR: Contract de 311 milioane euro pentru lotul 4 al autostrazii Sibiu-Pitesti
PORR: Contract de 311 milioane euro pentru lotul 4 al autostrazii Sibiu-Pitesti
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 15 Feb 2022 14:11
PORR Romania a contractat proiectul de constructie a lotului 4 a autostrazii Sibiu-Pitesti, pe segmentul Tigveni - Curtea de Arges. Contractul, in valoare de 311 milioane de euro, presupune constructia unei sectiuni cu o lungime de 9,86 km si a unui tunel de 1,35 km. Perioada de finalizare a lucrarilor este de 60 de luni.
"Autostrada Sibiu-Pitesti reprezinta o sectiune importanta a Coridorului Pan – European IV. Suntem mandri ca am preluat un alt segment cheie al acestei axe de transport", a spus Karl-Heinz Strauss, CEO PORR. Compania este deja responsabila pentru proiectarea si constructia lotului 1, o portiune de autostrada cu o lungime de 13,7 km, intre Sibiu si Boita. Aproximativ 60% din acest proiect a fost deja finalizat.
"Vedem lotul 4 ca pe o sectiune deosebit de interesanta", spune Strauss. Expertiza grupului PORR in constructia tunelurilor si a drumurilor va fi valorificata si in realizarea acestui proiect.
 
Primul tunel rutier dublu 
Tronsonul de autostrada, cu o lungime de de 9,86 km, presupune realizarea mai multor structuri civile dificile, inclusiv a 12 poduri si pasaje subterane si a unor viaducte cu o lungime medie de 230 m, cel mai lung dintre acestea avand 630 de metri.
In plus, planul include si constructia a doua pasaje peste autostrada si a unei intersectii in Tigveni. In calitate de antreprenor principal, PORR va construi primul tunel rutier dublu din tara, folosind o metoda de constructie subterana. Tunelul va fi format din doua galerii care vor fi legate intre ele prin trei pasaje. Structura de 1,35 km va trece prin Muntele Momaia din judetul Arges si reprezinta o completare esentiala a infrastructurii rutiere existente. 
Autostrada Sibiu-Pitesti are in total o lungime de 123 km si este impartita in 5 loturi. Semnificatia acesteia pentru infrastructura rutiera a Romaniei consta in faptul ca este cea mai scurta legatura dintre vestul si sud-estul tarii. Totodata, este prima autostrada din Romania care traverseaza Muntii Carpati.
"PORR joaca un rol esential in conectarea zonei central-vestice a Romaniei cu reteaua rutiera europeana", a mai spus Karl-Heinz Strauss.
 
 
VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BMI_Icopal
FRONTALE
Ubitech
Acvatot 2019
leviatan
hilti
strabag nivel 1
MAKITA
CELCO 2020
hidroplasto
leviatan
viarom
rigips
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere