Agenda Constructiilor
Miercuri, 21 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Primaria Sectorului 4 si CJ Giurgiu vor construi un aeroport in sudul Capitalei
Primaria Sectorului 4 si CJ Giurgiu vor construi un aeroport in sudul Capitalei
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 21 Sep 2023 10:47
Un aeroport va fi construit in zona de sud a Capitalei, printr-un proiect care va fi derulat de Primaria Sectorului 4 si Consiliul Judetean Giurgiu, a declarat edilul Daniel Baluta.
"Astazi am batut in cuie, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, cel mai nou proiect de infrastructura pe care-l vom derula in sudul Capitalei, menit sa echilibreze decalajul major de dezvoltare intre nordul si sudul orasului. Este vorba despre constructia unui aeroport pe care comunitatea noastra, a celor din sectorul 4, impreuna cu Consiliul Judetean Giurgiu, il vor realiza impreuna, iar aceasta asociere in cursul saptamanii viitoare va capata si forma documentelor, iar in urmatoarea luna vom avea posibilitatea sa semnam inclusiv realizarea studiilor de prefezabilitate si fezabilitate", a spus Daniel Baluta, miercuri, cu prilejul inaugurarii Parcului Tudor Arghezi.
El a punctat ca trebuie sa fie un aeroport international mai mare decat cel din Brasov, pentru ca deserveste un numar mai mare de judete, cu o populatie mai mare.
Potrivit edilului Sectorului 4, aeroportul trebuie sa aiba atat terminale de pasageri, cat si de cargo. El a atras atentia ca numarul de pasageri de pe Aeroportul Otopeni este mai mare decat poate acesta sa duca.
"Impreuna cu autoritatile statului si dupa studiile de specialitate vom decide unde este locul potrivit. M-ar bucura foarte mult sa fie un aeroport de talia Aeroportului Otopeni. Daca nu reusim sa-l facem atat de mare, macar doua treimi din ceea ce inseamna Aeroportul Otopeni", a adaugat Daniel Baluta.
La randul sau, prefectul Capitalei, Rares Hopinca, este de parere ca initierea unui proiect de aeroport in sudul Capitalei este esentiala pentru dezvoltarea pe termen lung a orasului, pentru ca in anvelopa actuala orasul se va sufoca. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ALLBIMLiebherRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
top 500
Acvatot 2019
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
viarom
concelex
noark
Ubitech
quadratum
top 500
top 500
CDS
MAKITA
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu