Agenda Constructiilor
Joi, 21 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - PS1 propune concurs de solutii pentru regenerarea urbana a zonei Garii de Nord
PS1 propune concurs de solutii pentru regenerarea urbana a zonei Garii de Nord
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 02 Aug 2021 06:10
Primaria Sectorului 1 vrea sa organizeze concurs de solutii arhitecturale pentru regenerarea urbana a zonei Pietei Garii de Nord. O prima discutie profesionala pe tema impactului regenerarii urbane a acestui spatiu public a avut loc saptamana trecuta, la sediul administratiei locale, a anuntat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.
La intalnirea de lucru au participat specialisti din zona arhitecturii, urbanismului, designului urban, peisajului, sociologiei, antropologiei, mobilitatii si incluziunii pentru a sintetiza opinii necesare structurarii ulterioare a unui bun concurs de solutii.
"Gara de Nord este principala poarta feroviara a Romaniei, care face parte din patrimoniul arhitectural bucurestean si national. De aceea, intreaga zona a Garii de Nord trebuie regandita cu atentie din punct de vedere arhitectural si al mobilitatii urbane pentru a raspunde necesitatilor unei capitale europene. Acest proiect va avea la baza un concurs de solutii organizat in mod transparent, care va implica cei mai buni specialisti din domeniul arhitecturii si urbanismului", a declarat Clotilde Armand.
Evenimentul a fost organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania - filiala Bucuresti, alaturi de Primaria Sectorului 1, in cadrul Anualei de Arhitectura Bucuresti 2021, editia a XIX-a, si s-a dorit a fi o etapa preliminara care a avut ca scop sintetizarea celor mai bune idei comune despre spatiul public al Garii de Nord si identificarea impactului asupra tesutului urban-arhitectural-social existent, asupra structurii de mobilitate din zona si asupra importantei lui la nivelul intregului oras.
In luna decembrie 2019 a fost semnat un contract pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar modernizarii Garii de Nord, cu proiectantul Consis Proiecte. Acesta avea o durata de 6 luni si a fost prelungit in 2020 cu inca o jumatate de an din cauza pandemiei.
In luna mai 2021, la nivelul Ministerului Transporturilor a fost constituit un grup de lucru (task force) pentru modernizarea Garii de Nord, compus din reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, CFR Infrastructura, proiectantul care a castigat licitatia pentru modernizarea Garii, Ordinul Arhitectilor din Romania, PMB, Primaria Sectorului 1 si alte autoritati avizatoare.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021VideoConfAC-iuljungheinrichTERAPLASTALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
hilti
Ubitech
rigips
leviatan
leviatan
Acvatot 2019
CELCO 2020
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
bienala
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere