Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Iulie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - STRABAG a contractat un nou proiect de infrastructura de 545 milioane lei
STRABAG a contractat un nou proiect de infrastructura de 545 milioane lei
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 20 Aug 2020 12:49
Grupul austriac de constructii Strabag a castigat contractul de proiectare si executie a drumului de legatura dintre soseaua de centura a muncipiului Oradea (Giratie Calea Sintandrei) si Autostrada A3 (Biharia), cu o lungime de 18,96 km. Valoarea contractului este de 545,91 milioane de lei (fara TVA).
Durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni pentru proiectare si 24 luni pentru executia lucrarilor. Perioada de garantie asigurata este de 84 de luni.
Conform Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA, semnarea contractului de achizitie publica va fi posibila dupa expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestatii si respectiv dupa solutionarea tuturor contestatiilor/ plangerilor formulate in cadrul procedurii de atribuire.
Drumul de legatura va avea o lungime de 18,96 km, cu 12 poduri noi si pasaje (inclusiv peste Crisul Repede si peste soseaua Borsului), dar si 3 noduri rutiere. Acesta urmeaza sa faca legatura dintre soseaua de centura si autostrada, din zona sensului giratoriu cu Calea Santandrei spre Santandrei - Bors - Biharia.
Profilul drumului va fi unul cu patru benzi pe sens si cu separator de flux de circulatie pe mijloc, cu o platforma totala de 23,5 metri latime.
"In conditiile in care procedura de licitatie nu va fi contestata in urmatoarele 11 zile, pana la jumatatea lunii septembrie ar putea fi semnat contractul de proiectare si executie. Vor fi necesare cateva luni pentru realizarea proiectului tehnic iar la primavara, cel tarziu, vor incepe lucrarile. In doi ani ar trebui ca Oradea si judetul Bihor sa fie legate direct, pe autostrada, de Europa", a spus Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.
Studiul de fezabilitate al proiectului legaturii centurii Oradea cu Autostrada A3 a fost realizat la solicitarea Zonei Metropolitane Oradea, fiind finalizat in anul 2018. Ulterior, lucrarea a fost scoasa la licitatie de CNAIR, in luna mai a anului curent.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
rigips
Acvatot 2019
viarom
MAKITA
BMI_Icopal
strabag nivel 1
hidroplasto
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
hilti
leviatan
FRONTALE
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere