Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - VIAROM si Electrogrup incep constructia tronsonului 1 al Centurii Metropolitane Cluj
VIAROM si Electrogrup incep constructia tronsonului 1 al Centurii Metropolitane Cluj
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 28 Mai 2024 13:19
Asocierea Viarom Construct - Electrogrup SA a inceput primele lucrari la Centura Metropolitana a Clujului, tronsonul 1 - Cluj-Floresti (TR35), cu segmentul de pe raza Comunei Floresti, intre km 483+280 si km 483+655. Acest tronson are o lungime de 2 km. Contractul, cu o valoare de 112,14 milioane de lei (fara TVA), a fost semnat in august 2023 si urmeaza a fi implementat pana la finalul anului viitor. Din asocierea castigatoare fac parte si subcontractantii Mondev Real Estate, Protelco, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Agisfor si Eurocerad International.
Proiectul prevede largirea drumului de la 4 la 6 benzi si va fi creata o banda dedicata transportului in comun pe toata ruta Floresti - Cluj-Napoca, inclusiv in Cluj-Napoca. Centura va asigura accesul la Spitalul Regional de Urgenta (SRU) Cluj, unde lucrarile de constructie au inceput recent, prin constructia unui pasaj suprateran de 58 de metri si amenajarea unui sens giratoriu. In plus, proiectul include si crearea de piste pentru biciclete, pentru a continua dezvoltarea culoarului de mobilitate.
"In concluzie, acest tronson al centurii metropolitane a Clujului va contribui decisiv la descongestionarea traficului prin instituirea benzilor suplimentare pentru transportul in comun. Cele 38 de autobuze care circula azi pe ruta Floresti - Cluj nu vor mai fi in traficul general, ci vor avea banda dedicata de transport in comun. De asemenea, aceasta banda dedicata va permite accesul rapid al ambulantei/ salvarii la Spitalul Regional de Urgenta", a transmis Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.
Studiul de fezabilitate al proiectului a fost elaborat de asocierea Explan (lider) - Transinvest Budapest Kft. - Specialterv Epitomérnoki Kft. - Cadsil SRL.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
quadratum
viarom
rigips
theda mar
noark
strabag nivel 1
concelex
siniat
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
konsent
leviatan
BogArt
MAKITA
CDS
ness project

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander