Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - BAXI: Peste un milion de centrale termice trebuie inlocuite la nivel national
BAXI: Peste un milion de centrale termice trebuie inlocuite la nivel national
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 24 Apr 2012 08:30
Afacerile furnizorului de echipamente specifice industriei termotehnice Baxi Romania s-au mentinut, anul trecut, la nivelul din 2010 (circa 4,6 milioane de euro), pentru 2012 fiind vizata o majorare de 20% a incasarilor, pe fondul acutizarii problemelor financiare ale diverselor CET si incapacitatii primariilor de a mai sustine subventiile la gigacaloria produsa in sistemul centralizat. Potrivit oficialilor societatii, in Romania exista peste un milion de centrale termice cu o vechime de peste 10 ani ce necesita inlocuire, ceea ce va determina o dezvoltare sustinuta a pietei specifice in perioada urmatoare.
 
Sever Scarlat, director general al Baxi Romania: "Intr-o industrie puternic competitiva, cum este cea a centralelor termice, rezista doar companiile care investesc in cercetare, incurajeaza inovatia si isi dezvolta portofoliul cu produse care sa raspunda solicitarilor complexe ale clientilor. De asemenea, am investit in lansarea unui serviciu de «call center», ce reprezinta o abordare strategica a relatiei cu clientii si partenerii, precum si o solutie care ofera valoare adaugata in desfasurarea activitatii. In ceea ce priveste oferta, in ultimii 3-4 ani ne-am adresat preponderent pietei de inlocuire, unde consumatorul, aflat la a doua achizitie, este mai avizat. Tehnologia informatiei si internetul au facut ca sursele de informare sa fie mult mai accesibile, schimband profilul consumatorului final. Acesta este, astfel, bine informat, stie exact ce isi doreste sau ceea ce se potriveste locuintei sale. Totodata, in ultima perioada, am remarcat cresterea interesului populatiei pentru centralele care folosesc tehnologia condensarii, in defavoarea celor standard, datorita unor avantaje majore, cum ar fi reducerea cu pana la 35% a consumului de gaz metan si diminuarea emisiilor poluante cu maximum 80%. Totodata, grija pentru mediu si utilizarea echipamentelor ecologice care folosesc surse de energie regenerabila (panouri solare, pompe de caldura, centrale pe baza de biomasa) au inceput sa fie preferate si in Romania, aceasta tendinta fiind sustinuta si de programul «Casa Verde». Am remarcat, totodata, sporirea cererii pentru centrale termice in condensatie de puteri mari, cu aplicatii in cladirile comerciale si industriale. Acestea reprezinta o solutie optima pe segmentul de inlocuire a centralelor cu ardere atmosferica, generand o diminuare a consumului de combustibil cu peste 30%, precum si scaderea cheltuielilor de exploatare si intretinere a sistemului termic. In acest sens, am introdus recent in portofoliu centralele termice in condensatie modelul Power HT, cu puteri cuprinse intre 230 kW si 320 kW, singurele de pe piata cu 8 ani de garantie. Totodata, anul trecut, am lansat si cateva programe prin care sa incurajam vanzarile specifice, precum «Rabla la centrale», «Marea debransare» sau «12 rate fara dobanda» - proiect dezvoltat in parteneriat cu Credit Europe Bank. In conditii de criza economica, aceste programe au sustinut inclusiv afacerile firmelor de instalatii partenere, asigurandu-le posibilitati de crestere a livrarilor de echipamente termice".
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SIGM
SSAB
konsent
theda mar
ness project
viarom
concelex
quadratum
EDIT-Structural
leviatan
CDS
siniat
Acvatot 2019
rigips
Arduro
BogArt
noark
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander