Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - HTI: Se impune un ritm sporit de absorbtie a fondurilor europene
HTI: Se impune un ritm sporit de absorbtie a fondurilor europene
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Cosmin Dincu 25 Feb 2013 15:32
Activand in calitate de furnizor de sisteme folosite la obiectivele de infrastructura, HTI International Romania s-a implicat la nivelul lui 2012 in diferite proiecte specifice, Daniela Mustocea, director general si administrator al firmei, ce are o experienta de 14 ani in domeniul sistemelor pentru infrastructura, semnaland, totusi, o diminuare a ritmului de executie in cazul obiectivelor importante, comparativ cu lucrarile de dimensiuni mici si medii. Ca structura a livrarilor, societatea se bazeaza si in continuare pe vanzarea preponderenta de tevi din diverse materiale, dintre care se disting tuburile de fonta pentru transportul apei potabile si cele din ceramica vitrificata folosite la retelele de canalizare.
- Cum a evoluat segmentul specific in 2012 si care sunt prognozele aferente anului in curs?
- In ultimii ani, segmentul de piata caruia ne adresam a beneficiat de fonduri europene, insa – desi au existat rezultate notabile in directia modernizarii infrastructurii de transport si epurare a apei – tara noastra se afla abia la jumatatea acestui drum. Prin alocarile aferente POS Mediu, de 60% din total, se pot implementa pe scara larga proiecte specifice la nivel regional si judetean. Din pacate, anul trecut a reprezentat o perioada plina de provocari, inclusiv pentru firma noastra, care a participat la licitatii pentru obiective de mare anvergura, dar multe dintre ele au fost contestate ulterior. Acest fapt se datoreaza mai ales participarii antreprenorilor la procedurile de atribuire a contractelor cu oferte avand valori foarte reduse fata de cea de referinta, ceea ce genereaza diverse dispute, intarzieri si eludarea criteriului calitatii. Cu toate ca problemele respective par sa se perpetueze, ramanem optimisti din punct de vedere al evolutiei pietei de profil in acest an.
- Ce masuri trebuie intreprinse in vederea impulsionarii lucrarilor de infrastructura?
- Avand in vedere contextul economic actual, singura cale in vederea dezvoltarii este constituita de cresterea gradului de absorbtie a fondurilor UE. Practic, in 2013-2014 obiectivul general al POS Mediu (Axa 1) - referindu-se la reducerea decalajului existent in Romania cu privire la infrastructura de mediu – ramane valabil, iar alocarea financiara pentru perioada 2007-2013 a depasit 5 miliarde euro. Tinand cont de nivelul accesarii acestor fonduri, care la finele anului 2012 era de numai 13% (457 milioane de euro) si din cauza faptului ca din 2014 si pana in 2020 va fi valabila o alta programare, este necesara o intensificare a depunerii de proiecte viabile pentru finantare.
- Care sunt obiectivele cuprinse in strategia de afaceri, tinand cont de aspectele enuntate anterior?
- Strategia de afaceri a fost configurata astfel incat sa vizeze - ca in fiecare an - extinderea activitatii, prin diversificarea continua a gamei sortimentale si dezvoltarea retelei comerciale, prin majorarea suprafetei punctelor de lucru existente si infiintarea altora in diverse zone strategice. In ceea ce priveste evolutia cifrei de afaceri, trebuie subliniat ca incasarile fluctueaza in functie de ritmul de executie a proiectelor, astfel incat, daca in 2011 s-a remarcat o sporire de 80% a veniturilor in comparatie cu precedentele 12 luni, la nivelul anului trecut, din cauza amanarii inceperii multor lucrari, cresterea a fost de numai 4%. Avand in vedere potentialul oferit de proiectele existente, pentru 2013 se estimeaza o revenire la rata anterioara de majorare, respectiv la +80%.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
concelex
quadratum
Ubitech
theda mar
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
konsent
MAKITA
Arduro
CDS
noark
viarom
rigips
leviatan
SSAB
ness project
EDIT-Structural
Acvatot 2019
siniat
BogArt
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander