Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - TRANSILVANIA EUROENERGY: Se impune o formula de echilibru la subventii
TRANSILVANIA EUROENERGY: Se impune o formula de echilibru la subventii
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Cosmin Dincu 18 Mar 2013 07:39
Pentru managementul companiei Transilvania Euroenergy, ce furnizeaza solutii pentru productia de energie din surse regenerabile, segmentul propriu de piata are un potential deosebit de expansiune, mai ales in ceea ce priveste panourile fotovoltaice, insa este necesara identificarea unei formule de echilibru pentru acordarea subventiilor de catre Guvern. “O politica unitara si echilibrata, formulata de oficialii Executivului, este strict necesara pentru a asigura constructorilor autohtoni – implicati in domeniul energiei alternative - o continuitate in activitatile lor, deoarece, in caz contrar, se poate vorbi doar despre o crestere pe termen scurt, pentru cel mult trei ani. Trebuie spus ca, spre deosebire de alte sectoare ale domeniului constructiilor, exista un suport rezonabil de stimulare a investitiilor din domeniu, aprobat de factorii guvernamentali de decizie, care au reusit in prealabil sa contureze premisele favorabile unei expansiuni a proiectelor energetice «verzi». Totusi, normele se pot modifica, iar in ceea ce priveste perioada 2013-2015, nu exista niciun plan concret care sa vizeze piata energiei solare. In acest sens, ar trebui sa se elaboreze o formula potrivita pentru a stimula potentialii beneficiari (ce doresc sa obtina independenta energetica), fie persoane fizice, fie juridice, sa aiba posibilitatea de a instala sisteme fotovoltaice pentru cerintele proprii. Aceasta ar constitui un avantaj enorm pentru intreprinderile mici si mijlocii din Romania, care in acest fel au posibilitatea de a reduce costurile de productie, devenind mai competitive pe piata. Dupa cum se cunoaste, in acest moment, in Romania peste 80% dintre beneficiarii de subventii reprezinta investitorii straini”, a declarat Ciprian Calugar, directorul companiei.
Piata se caracterizeaza prin diversitatea ofertei
Finantarea diverselor proiecte ce vizeaza producerea energiei alternative este rentabila si pentru ca, in pofida austeritatii, Romania a ramas printre singurele tari din Europa care mai ofera subventii relativ substantiale pe segmentul respectiv. In opinia managerului firmei, acest fapt ii determina pe investitorii straini si pe diversi operatori energetici sa fie foarte activi pe piata autohtona, astfel incat concurenta a devenit acerba, iar pretul sistemelor necesare pentru realizarea unui parc fotovoltaic au scazut semnificativ, ajungand la o cota minima in 2012. “In Romania, sunt prezenti aproape toti producatorii de module fotovoltaice, invertoare si structuri, incepand de la cei mai cunoscuti pe plan mondial si pana la intreprinderi mici si mijlocii, ceea ce reprezinta un factor pozitiv mai ales din punct de vedere al disponibilitatii sistemelor respective. Totusi, pe baza experientei pe care o detinem in alte state europene, unde am efectuat inca din 2007 lucrari de instalare a panourilor fotovoltaice pe acoperisuri sau la sol, putem afirma ca pe plan local mai sunt inca multe probleme de rezolvat si clarificat, de la cele legislative (unde cadrul actual nu prezinta prea multa incredere pentru investitori), pana la neregulile legate de mentalitate. Revenind la activitatea firmei, in anul 2012 am creat bazele si structura pentru a putea activa cu succes in toata tara si am derulat primul contract pentru montajul unui sistem cu o putere instalata de 5,5 MWp, lucrarile fiind definitivate in luna februarie a.c. Intrucat suntem la inceput, pentru anul 2013 estimam o cifra de afaceri de pana la 8 milioane de lei”, a adaugat Ciprian Calugar. Societatea comercializeaza toate echipamentele necesare unui sistem fotovoltaic si asigura solutii complete “la cheie”, zona cu cel mai mare grad de absorbtie fiind cea de sud, ca urmare a unui coeficient de radiatie solara superior altor regiuni. Pe termen scurt, se au in vedere diverse investitii pentru formarea profesionala a personalului si diversificarea ofertei, in sensul adoptarii altor solutii de energie alternativa (sisteme pe baza de biogaz, biomasa etc.).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
siniat
quadratum
rigips
ness project
concelex
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
viarom
Ubitech
strabag nivel 1
MAKITA
noark
CDS
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
ef-de-n
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander