Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ANALIZA: Cresteri anuale de 6% ale afacerilor marilor producatori de sisteme HVAC
ANALIZA: Cresteri anuale de 6% ale afacerilor marilor producatori de sisteme HVAC
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 19 Mar 2020 06:13
Marii producatori globali de sisteme HVAC si echipamente conexe au raportat cresteri cuprinse intre 1% si 6% ale vanzarilor din 2019, evolutiile reflectand mai ales rezultatele strategiilor de eficientizare a companiilor intr-un context economic si financiar dificil. Estimarile furnizorilor pentru 2020 se mentin la un nivel relativ favorabil, chiar si in contextul efectelor pandemiei de coronavirus, chiar daca afacerile vor fi afectate de aceasta criza. 
 
Viessmann, lider global in productia de centrale termice, a raportat o crestere de 6,4% a cifrei de afaceri din 2019, pana la 2,65 miliarde euro. Proprietarul companiei, dr. Martin Viessmann, a afirmat in acest context ca, in pofida unei conjuncturi economice nefavorabile, performanta a fost posibila ca urmare a implementarii consistente a strategiei de dezvoltare. Potrivit celor mai recente date publice disponibile, subsidiara locala Viessmann Romania, cu sediul in Ghimbav - Brasov, a anuntat pentru 2018 o cifra de afaceri de 151,6 milioane de lei, cu 6,6% mai mare fata de cea din 2018.
 
Grupul german Bosch, un alt mare furnizor global de sisteme termotehnice, reprezentat in Romania prin compania Robert Bosch SRL, a generat vanzari in valoare de 77,9 miliarde euro anul trecut, venituri echivalente cu cele din anul anterior. "O economie slaba si declinul puternic al productiei auto si-au pus amprenta si asupra companiei Bosch", a declarat Dr. Volkmar Denner, presedintele consiliului de administratie al Robert Bosch GmbH. In 2020, grupul planuieste sa investeasca peste un miliard de euro in mobilitatea electrificata, automatizata si conectata a viitorului. De asemenea, compania a planificat investitii de 100 milioane de euro in dezvoltarea afacerii cu pompe de caldura. "Dorim sa folosim inteligenta artificiala industriala pentru a transforma produsele noastre in veritabili asistenti pentru clienti - lucru care, speram noi, ne va ajuta sa devenim un lider global in acest domeniu", a afirmat Volkmar Denner. Sectorul Tehnologie pentru constructii si energie, unde este inclus si departamentul termotehnic, a inregistrat o crestere de 1,5%, generand vanzari de 5,6 miliarde euro, echivalentul unei cresteri de 0,8% dupa ajustarea in functie de cursul de schimb valutar.
 
In domeniul sistemelor de climatizare, Daikin Industries, furnizorul nipon de echipamente HVAC, a raportat pentru primele noua luni ale anului fiscal, incheiat la 31 martie 2020, o cifra de afaceri de 1.951,4 miliarde yeni (circa 17,77 miliarde USD), in crestere cu 4% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Previziunile pentru intregul exercitiu financiar indica faptul ca Daikin va reusi sa livreze instalatii HVAC in valoare de 2.353 miliarde yeni, acest nivel fiind cu 6% mai mare fata de cel din anul fiscal precedent.
 
Celalalt mare producator global de sisteme de climatizare, Ingersoll Rand - corporatie ce controleaza activitatea Trane, unul dintre celei mai importante branduri din domeniul HVAC - a raportat pentru intervalul octombrie - decembrie 2019 o majorare de 7% a vanzarilor, la circa 4 miliarde. Pe segmentul solutiilor de climatizare, unde grupul promoveaza solutii inovatoare de inalta eficienta energetica, precum si servicii complete furnizate de Trane si American Standard Heating & Air Conditioning, comenzile au insumat 3,05 miliarde USD, iar incasarile 3,18 miliarde USD. Toate acestea au determinat ca, pentru intregul an fiscal, Ingersoll Rand sa anunte comenzi de 16,32 miliarde USD, respectiv incasari de 16,59 miliarde USD (+6%). In Romania, subsidiara locala a grupului Trane a anuntat pentru 2018 o cifra de afaceri de 37,44 milioane de lei, cu 8,9% mai mare fata de valoarea anuntata in 2017. Reprezentanta autohtona are o pozitie competitiva solida pe segmentul solutiilor tehnologice de tip chiller, deruland inclusiv operatiuni service si inchiriere de echipamente HVAC.
 
Rettig, lider global in domeniul radiatoarelor, a raportat o cifra de afaceri de 988 milioane de euro in 2019, in crestere cu 1% fata 2018. Analistii grupului considera ca usoara majorare a vanzarilor s-a datorat in principal performantelor consemnate de divizia Purmo. In Romania, grupul detine o filiala cu sediul in Cluj, care in 2018 a inregistrat vanzari de 80,27 milioane de lei, cu 15,3% mai mari fata de rezultatele financiare din 2017.
 
La randul sau, Danfoss, furnizorul danez de compresoare (folosite inclusiv in dotarea echipamentelor HVAC), a anuntat pentru 2019 o majorare de 3% a cifrei de afaceri comparativ cu valoarea aferenta anului trecut. Astfel, vanzarile au atins 6,3 miliarde euro, generand profituri operationale solide (+6%) si o marja de 12,3%, care reprezinta un record istoric pentru companie. Pentru 2020, managerii companiei estimeaza o consolidare si chiar extindere a cotelor de piata. In Romania, subsidiara locala a Danfoss a realizat in 2018 o cifra de afaceri de 43,4 milioane de lei, cu aproape 18% mai mare fata de nivelul raportat in urma cu un an.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
siniat
CDS
Ubitech
BogArt
quadratum
SSAB
strabag nivel 1
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
ness project
konsent
viarom
concelex
rigips
Arduro
theda mar
noark
MAKITA
SIGM

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander