Agenda Constructiilor
Vineri, 06 Decembrie 2024
Home - ANALIZA - Analiza pietei de echipamente HVAC pe anul 2020

Analiza pietei de echipamente HVAC pe anul 2020
Analiza pietei de echipamente HVAC pe anul 2020
PDF, 4 pagini A4
Pret: 36 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: SISTEME HVAC
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 26 mar 2020
Sumar: click aici
Segmentul HVAC va creste in 2020, daca influenta crizei nu va fi decisiva
Piata locala de centrale termice si-a continuat tendinta pozitiva in 2019, inregistrand o crestere de peste 5% fata de anul precedent, pana la circa 140 de milioane de euro. Pentru 2020, estimarile indica o noua evolutie, de aproximativ 10% a pietei, insa fara a fi luat in calcul impactul pe care il va avea criza generata de pandemia de coronavirus, ale carei efecte este prea devreme sa poata fi previzionate. Contextul economic, alaturi de un avans puternic al pietei constructiilor, pot face ca piata locala de centrale termice sa inregistreze al patrulea an consecutiv de evolutie in 2020, in cazul in care impactul negativ al actualei crize nu va fi decisiv. La randul sau, piata de cazane comerciale a avut o traiectorie foarte buna in ultimii ani, in special datorita dezvoltarii fara precedent a constructiilor de cladiri moderne de birouri, centre comerciale si hale industriale care intrunesc cele mai riguroase standarde de calitate si de eficienta energetica. Segmentul pompelor de caldura, aflat inca la inceput de drum in Romania, va cunoaste o dezvoltare tot mai intensa in anii urmatori, pe masura ce gradul de educare a consumatorilor va creste si avantajele acestor solutii inovatoare cu eficienta energetica ridicata si amprenta redusa de carbon vor fi tot mai apreciate. Pentru anul 2020, inainte de declansarea situatiei de urgenta, reprezentantii pietei estimau un avans de 15%-20% pentru acest sector.
In ceea ce priveste segmentul de aer conditionat, estimat la peste 100 de milioane de euro anual, acesta va beneficia, alaturi de sectorul de purificatoare de aer care va lua amploare in perioada urmatoare -, de investitiile generate de noile cerinte referitoare la calitatea aerului interior. In ansamblul sau, piata echipamentelor si instalatiilor de HVAC, si companiile implicate in productie, livrare si montaj, vor trece printr-o transformare esentiala, in urma investitiilor ce vor fi generate de noile standarde privind climatul interior si eficienta energetica a cladirilor, dar si in urma impactului crizei coronavirus, care nu va ocoli niciun sector economic.
Analiza segmentului de HVAC include previziuni privind evolutia sectoarelor de centrale termice, boilere, cazane comerciale si aer conditionat, date privind activitatea celor peste 500 de companii care asigura livrarea si montajul de sisteme HVAC, noile standarde privind climatul interior, date despre noul program guvernamental “Casa Eficienta Energetic”, precum si opiniile reprezentantilor unor companii importante din domeniu, precum Ariston Thermo Romania, Daikin sau E-acumulatori.ro. In finalul materialului sunt incluse rezultatele si planurile de investitii ale celor mai mari furnizori internationali din domeniu, precum Viessmann, Bosch, Daikin Industries, Ingersoll Rand (Trane), Rettig si Danfoss.
 
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor unora dintre cele mai importante companii care activeaza pe segmentul sistemelor de incalzire, ventilare si conditionare a aerului (HVAC).
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de echipamente termotehnice si HVAC va fi disponibila in trimestrul intai din 2021.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ABONARE REVISTEhiltiTotalEnergiesSISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
CDS
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
SSAB
quadratum
strabag nivel 1
viarom
rigips
BogArt
VEGO
leviatan
noark
konsent
ERBASU CONSTRUCT
ness project
Ubitech
MAKITA
concelex
theda mar
EURO BUILD
ELECTROGRUP
AED
SIGM
DRS
EDIT-Structural
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<