Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ANALIZA: Pretul ramane principalul criteriu de achizitie a sistemelor HVAC
ANALIZA: Pretul ramane principalul criteriu de achizitie a sistemelor HVAC
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 29 Apr 2013 12:32
Industria locala de echipamente termotehnice de tip HVAC s-a stabilizat in 2012 la nivelul anului anterior, nici pentru anul in curs nefiind preconizate modificari substantiale in domeniu. Trebuie mentionat faptul ca este foarte dificil de estimat valoarea pietei interne a sistemelor HVAC, avand in vedere complexitatea segmentului specific si numarul relativ mare de importatori si distribuitori ale caror rulaje includ, de cele mai multe ori, variate tipuri de echipamente. La o privire de ansamblu, sectorul local al centralelor termice de apartament se situeaza, potrivit majoritatii competitorilor de profil, la circa 140.000 de unitati vandute in 2012, corespunzatoare unei valori cuprinse intre 75 si 100 milioane de euro. Circa 80% dintre centralele comercializate anul trecut au reprezentat sisteme noi, diferenta de 20% vizand achizitii realizate pentru inlocuirea celor existente, instalate cu peste un deceniu in urma, tendinta ce se va observa si in intervalul urmator. In continuare, pretul se va mentine principalul criteriu de achizitie a echipamentelor de incalzire, ventilare si aer conditionat (HVAC) din Romania, in special in ceea ce priveste primul sistem instalat intr-o locuinta, clientii avizati fiind constienti de importanta calitatii unei centrale. Din punct de vedere structural, operatorii specializati au remarcat o crestere de circa 30% pe segmentul centralelor termice in condensare si o scadere de aproximativ 5% pentru sectorul centralelor conventionale. "In acest moment, circa 10% din piata de centrale termice pe gaz din Romania este compusa din aparate in condensare, diferenta fiind constituita de centralele termice conventionale", a declarat Catalin Draguleanu, director de vanzari al Ariston Thermo Romania, unul dintre liderii pietei locale de profil.
O analiza completa a pietei locale de centrale HVAC si opiniile celor mai importante companii de pe aceasta piata poate fi lecturata in editia martie-aprilie a revistei Agenda Constructiilor. Pentru informarii suplimentare, click aici!
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
strabag nivel 1
EDIT-Structural
noark
SIGM
Arduro
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
concelex
konsent
ness project
CDS
SSAB
rigips
leviatan
siniat
Ubitech
theda mar
MAKITA
BogArt
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander