Agenda Constructiilor
Marti, 05 Iulie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - Aparatul de aer conditionat, responsabil pentru 17% din consumul anual al locuintei
Aparatul de aer conditionat, responsabil pentru 17% din consumul anual al locuintei
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 20 Apr 2022 15:53
Aparatul de aer conditionat este unul dintre marii consumatori de energie din casa, fiind responsabil pentru circa 17% din consumul anual al unei gospodarii, de aceea, intr-un context marcat de cresterea preturilor la energie, achizitia unui sistem cat mai eficient din punct de vedere energetic reprezinta o alegere inteleapta, arata specialistii in energie de la E.ON.
"Inlocuirea unui aparat vechi, dar care inca functioneaza, poate parea o investitie inutila, insa nu este asa. Se obtine un confort superior printr-o racire performanta, iar diferenta de bani fata de un aparat mai putin eficient este recuperata datorita consumului de energie mai scazut", spun reprezentantii E.ON. Un sistem de aer conditionat obisnuit utilizeaza aceeasi cantitate de energie electrica intr-o singura luna cat consuma un frigider cu congelator intr-un an, potrivit unor studii realizate de Comisia Europeana.
"Un numar de 10.000 de clienti casnici ai E.ON au ales, in ultimii doi ani, solutia de racire la cheie E.ON Cool cu aparat de aer conditionat si servicii tehnice incluse. Datorita tehnologiei Inverter, asigura o performanta enegetica crescuta si ajuta la reducerea consumului de electricitate cu pana la 33%. Astfel, clientii companiei economisesc impreuna circa 1.000.000 de kWh pe an, comparativ cu utilizarea unor aparate cu eficienta scazuta. (...) Toate modelele din oferta E.ON ofera posibilitatea de a controla aparatul de aer conditionat oricand si de oriunde, prin functia Wi-Fi, cu ajutorul aplicatiei specifice si a telefonului mobil. Aceasta functie permite pornirea-oprirea aparatului si setarea temperaturii de la distanta, chiar si cand nu esti acasa, iar programarea intervalelor orare ajuta la optimizarea consumului de energie", precizeaza reprezentantii E.ON.
Pentru economii la factura de energie, specialistii recomanda achizitia unui aparat de aer conditionat cu tehnologia Inverter. De asemenea, este necesara curatarea filtrelor echipamentului o data la doua luni. Temperatura pentru functionarea optima a unui aparat de aer conditionat este intre 21°C si 25°C. Pentru o temperatura ambientala mai scazuta de 21°C, aparatul de aer conditionat va fi solicitat la o putere crescuta si va consuma mai multa energie electrica. Totodata, este indicat ca temperatura din locuinta sa nu difere cu mai mult de 2-3°C fata de cea de afara, cu exceptia temperaturilor extreme.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
strabag nivel 1
hilti
FRONTALE
BMI_Icopal
viarom
CONCEPT STRUCTURE
rigips
leviatan
hidroplasto
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
Ubitech
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere